kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Doğu'da kar batıda bahar

Ercan SARIKAYA / SABAH
Karakış yüzünü iyice gösteriyor. Bugün Doğu bölgelerinde etkili kar ve yağmur bekleniyor. Batı ve Güney'de ise yer yer 20 dereceye yaklaşan hava hâkim olacak. Hava sıcaklığı bugün Doğu'da 2 ila 4 derece düşecek. Van, Hakkâri, Şırnak, Bitlis ve Ağrı çevrelerinde yoğun kar yağışı, Siirt ve Iğdır çevrelerinde ise yağmur bekleniyor. Marmara ile yurdun iç kesimlerinde sis beklenirken Batı kesimlerde ise sıcaklık 1 ila 3 derece artacak. Karadeniz'de ise kuvvetli rüzgâr olacak.

İÇ ANADOLU'DA SİS
Salı günü Doğu'da hava açık ve güneşli olacak. Ancak iç ve Batı bölgelerinde yağmur var. Çarşamba günü ise Marmara'nın batısı dışında tüm yurtta yağış var. Yağışlar Doğu'da kar, Batı bölgelerinde ise sağanak yağmur halinde olacak. Salı gününden itibaren hava sıcaklıkları Akdeniz Bölgesi hariç tüm yurtta 4 -6 derece azalacak.

* Marmara Bölgesi'nde bugün ve yarın sis etkili olurken sıcaklıklar 16-17 derecelere kadar çıkıyor. Pazartesi gününden itibaren sıcaklık birkaç derece daha artacak. Çarşamba günü Marmara'nın doğusu yağışlı havanın etkisi altına girecek. Hava sıcaklıkları 4 ila 6 derece düşecek.

* Akdeniz Bölgesi'nde de hava sıcaklığı bugün 15 derecenin üzerinde seyrecek. Hafta sonunu güneşli geçirecek olan Güney'de yarın sıcaklık 20 dereceye kadar çıkacak. Hafta başı ise 20 dereceyi aşacak. Salı günü Akdeniz'in batısını, çarşamba günü ise tamamını yağmurlu bir gün bekliyor.

* İç Anadolu'da gece ve sabahın ilk saatlerinde sis görülecek. Sıcaklık gece eksi 4 dereceye kadar düşecek.

* Güneydoğu Anadolu'da ise hava parçalı bulutlu olacak. Sıcaklık

13- 14 derecelerde seyredecek. Dört gün boyunca açık ve parçalı bulutlu hava beklenen bölgede çarşamba günü yağmur bekleniyor.