kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Boş beşiğe bakıp bakıp dalan Alas çifti, kayıp olan Ömer bebeğin acısını unutmak için ikizi Osman bebekle avunuyor.

Hastane 'Bebeğiniz öldü' deyip başka bebek verdi

Mürsel ACAY DİYARBAKIR
Diyarbakır'da ikiz bebeklerinden Ömer'i hastaneye götüren babaya, bebeğin öldüğü söylendi. Bebeği ısrarla görmek isteyen babaya kız bebek gösterildi..
Mardin'de hayvancılıkla geçimini sağlayan Hamdullah Alas (24) ve Gülten Alas (24) çiftinin ikiz bebek sevinci kâbusa döndü. Çift, erkek bebeklerden birinin adını Osman, diğerini ise Ömer koydu. Ancak Ömer bebek doğumdan 3 gün sonra nefes darlığı çekince ailesi tarafından Mardin Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Durumu ciddi görülen Ömer bebek, Diyarbakır Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Baba Alas'ın refakat ettiği bebek, tedavi altına alındı.

SORUŞTURMA AÇILDI
Aile evine dönerek sonucu beklemeye başladı. Ancak geçtiğimiz hafta cuma günü hastaneden arayan bir görevli, baba Hamdullah Alas'a, "Bebeğiniz öldü, gelip cenazesini alın" dedi. Diyarbakır'a gelen Hamdullah Alas'a görevli hemşire, "Bebeğin cenazesini teslim aldığınıza dair imza atmanız gerek" dedi ve bir evrak uzattı. Ancak baba önce bebeğin cenazesini görmek istedi. Baba Alas, kendisine gösterilen bebeğin kız olduğunu belirterek, "Bizim bebeğimiz kız değil, erkekti. Hemşire 'Bebeğiniz ölmeseydi de zaten bedensel engelliydi. Üzülmeyin' dedi. Böyle sorumsuzluk olmaz. Bebeğimizin bulunması için ne gerekiyorsa yapacağız" şeklinde konuştu. Hastane, karışıklığı giderebilmek için babadan kan örneği alırken, kayıp olan Ömer bebeğin bulunması için de soruşturma başlattı.