kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yusuf Cüce ve Ali.

Kral, Yakup ve Ali için ev tuttu

Murat KEKLİKÇİ SABAH
Oğlu Suudi bir aileyle karışan Yusuf Cüce'nin çağrısına kulak veren Suudi kralı, iki ailenin bir arada yaşaması için çift daireli bir ev tuttu..
Suudi Arabistan'da doğan oğlunun bir Suudi aileyle karıştığını, doğumdan 4 yıl sonra öğrenen baba Yusuf Cüce'nin çığlığı yanıt buldu. Cüce'nin Türkiye ziyareti sırasında "Çocukları ayırmayın" diye seslendiği Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Aziz El Suud'un talimatıyla Suudi Sağlık Bakanlığı Nejran Eyaleti'nde iki daireden oluşan büyük bir ev tuttu.

BAHÇE İÇİNDE
Yıllar önce Hatay'dan Suudi Arabistan'a çalışmak için giden Yusuf Cüce'nin 4 yıl önce bir erkek çocuğu dünyaya gelmiş ancak yıllar geçtikçe oğlunun kendilerine benzemediğini fark eden Cüce ailesi DNA testi yaptırınca oğullarının hastanede Suudi bir ailenin oğluyla karıştığı ortaya çıkmıştı. Baba Cüce, gerçeği öğrendikten sonra ise öz oğluna kavuşmak için mücadele başlatmıştı. Cüce, SABAH aracılığıyla da Suudi Arabistan Kralı Abdullah'a "Bizi çocuklarımızdan ayırmayın. Kral bize yardım etsin" diye seslenmişti. Cüce'nin bu çağrısı üzerine Kral Abdullah, Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı'na talimat verdi. Bakanlığın oluşturduğu heyet her iki aileyi de ziyaret ederek görüş aldı. Aralarında psikologlarında bulunduğu heyet, ailelere çocuklara durumu nasıl anlatması gerektiği konusunda bilgi verdi. Sağlık Bakanlığı da iki ailenin de yaşadığı Nejran Eyaleti'nde büyük bir ev satın aldı. İki ayrı daireden oluşan ve büyük bir bahçesi bulunan evde tadilat yapıldı. Baştan sona yenileyen eve bakanlık ayrıca eşya da aldı. Cüce ve Munaccım ailelerinin taşınma ücretleri de Bakanlık tarafından karşılanacak. Önümüzdeki hafta ise her iki aile eve taşınacak. Böylece çocuklar kendi ailelerine alışana kadar bir arada yaşama fırsatı bulacak.

KRAL'A TEŞEKKÜR ETTİ
Çok mutlu olduğunu belirten Yusuf Cüce şunları söyledi: "Kral'a çok teşekkür ediyorum. Kendi oğluma evimize taşındığımız zaman sarılabileceğim. Zamanla hem ben Ali'ye hem de Yakup kendi ailesine alışacak. Oğlum bize alıştıktan sonra Riyad'da bulunan Türk okulunda hem dilimizi hem kültürümüzü öğrenebilmesi için Türk okuluna göndereceğim."
Haberin fotoğrafları