kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkiye'yi alet etti

İktidar partili vekil adayının eşi, rakip İşçi Partisi'ni radikal İslamcılarla yakın gibi gösteren afiş bastırdı. Üstüne de Türk bayrağı ve Sultanahmet Camisi'ni koydu... Rakip parti sahteciliği ortaya çıkarınca ülke karıştı. Türk dernekler, büyükelçilik ve yetkililer tepki gösterdi, Başbakan Howard özür diledi ..
Avustralya pazar günü genel seçime gidiyor. Hükümette 5'inci dönemini tamamlayarak rekor kıran Başbakan John Howard, yine Liberal Parti'den LP) aday. Rakip ise enerjik lideri Kevin Rudd'un başbakan adaylığındaki İşçi Partisi (İP). Irak savaşı ve birçok krizin gölgesinde süren seçim kampanyalarına bu kez Türkiye de karıştı... LP'nin bir üyesinin, muhalefetteki İşçi Partisi'nin adını kullanarak hayali bir İslami Avustralya Federasyonu yarattığı, onların ağzındanmış gibi radikal dinci sözler yazıp afiş bastırdığı ortaya çıktı. Türkiye'nin karıştırıldığı nokta ise, sözkonusu afişlerin üzerine Türk bayrağı ve Sultanahmet Camisi görüntüsü koyulması oldu.

RADİKALLERİN CAMİSİ
Olay, Sydney'de yaşandı. İktidar partisinden milletvekili adayı olan kadının eşi, sahte afiş ve el ilanlarını dağıttı. Üzerinde "Biz İslami Avustralya Federasyonu olarak seçimde İşçi Partisi'ni destekleyeceğiz. Bali bombalaması nedeniyle idama mahkum edilen Müslüman kardeşlerimizin affedilmesinde İP'nin verdiği desteğe teşekkür ederiz" yazıyordu. Yani muhalefetteki İP'yi radikallerle sıkı fıkı, onlara destek olup ülkeyi İslamlaştıracak politikalar güder gibi gösteriyordu. İP yetkilileri afişleri görünce skandal patladı. Afişi hazırlayan kişi "bireysel hareket ettiğini" söyleyip iktidardaki LP'den istifa etti. Müslümanlardan özür diledi. İP lideri Kevin Rudd, "Başbakan Howard umutsuz bir durumda" dedi.

% 44 Liberaller'in son anketlere göre oy oranı

% 56 İşçi Partisi'nin son anketlere göre oy oranı
Haberin fotoğrafları