kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sokaktaki inekler hayır için satışta

İstanbul sokaklarını 3 aydır açık hava sergisine dönüştüren 76 inek heykeli, AÇEV, TEMA ve sokak çocuklarına fon oluşturmak için yarın müzayedeyle satışa sunulacak..
İstanbul'da bugüne kadar gerçekleşen en büyük halka açık sanat etkinliği "CowParade İstanbul"un 3 aydır sokaklarda görmeye alıştığımız inek heykelleri yarın "hayır" için satılacak. Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı ve Sokak Çocukları Rehabilitasyon Derneği'ne fon oluşturmak için Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda ineklerin satışa sunulacağı bir müzayede düzenlenecek.

150 TASARIMCININ ESERİ
Yaklaşık 10 yıldır, Paris, New York, Monaco, Moskova, Sidney, Tokyo ve Londra gibi dünyanın 55 büyük şehrinde düzenlenen etkinlik, 1 Ağustos-31 Ekim tarihleri arasında da İstanbul sokaklarını süsledi. İstanbul'daki etkinlikte, Sezen Aksu, Alinur Velidedeoğlu, Alev Gözonar, Cemil İpekçi, Hafize Uncuoğlu ve Ayça Akad gibi ünlü sanatçılar ile Marmara, Mimar Sinan ve Anadolu üniversiteleri öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 150 tasarımcının tasarladığı 185 inek heykeli, Harbiye'den Sultanahmet'e, Ortaköy'den Bebek'e İstanbul'un en hareketli noktalarında sergilendi. Bu zamana kadar yapılan etkinliklerin sonunda, sergilenen inekler satılarak geliri hayır kurumlarına aktarıldı. Bu kapsamda dünya çapındaki müzayedelerde elde edilen 10 milyon doların üzerinde yardım, sivil toplum kuruluşlarına ulaştırıldı. Chicago'daki açık artırmada elde edilen 3 milyon dolar, sivil toplum kuruluşlarına verilirken, "Handsome" adlı bir inek 110 bin dolara alıcı buldu. New York'taki müzayede de ise 1 milyon 351 bin dolar toplanırken, en yüksek teklifi 60 bin dolarla "Dolara Tiffany" adlı inek heykeli aldı.

AÇILIŞ 5 BİN YTL
Müzayede, Antik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Artam yönetiminde yarın Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak. Aralarında Sezen Aksu'nun tasarladığı "İnek Deyip Geçme", Alinur Velidedeoğlu'nun "Üreten İnek", Cemil İpekçi'nin "Cemil İpek" adlarıyla hayat verdiği heykellerin de bulunduğu 76 inek heykeli, 5 bin YTL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.
Haberin fotoğrafları