kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İstanbul'da yaşayanların nasıl bir şehirde yaşadıklarını bilmediklerini söyleyen Şakir Eczacıbaşı, kentte yaşayanların bunu farketmeleri için sempozyum düzenlendiğini belirtti.

Dünü, bugünü, yarınıyla Beyoğlu mercek altında

Beyoğlu Belediyesi'nin 150. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen sempozyum dün İtalyan Kültür Merkezi'nde başladı..
Bu yıl 150. yaşını kutlayan Beyoğlu Belediyesi, kuruluşu şerefine bir dizi etkinlik düzenledi. Bunlardan biri de İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ile ortaklaşa düzenlenen "Beyoğlu'nun Dünü, Bugünü, Yarını" konulu sempozyum... İtalyan Kültür Merkezi'nde başlayan sempozyumun açılışında konuşan İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Eczacıbaşı, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilmeden önce de sempozyumlar düzenlediklerini belirterek, bunların devam edeceğini ve 2008 yılı mayıs ayında Avrupa kültür kurumlarının katılımıyla "Avrupa Kültürü Nedir?" konulu bir sempozyum yapacaklarını bildirdi.

İKİ GÜNDE 7 OTURUM
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da sempozyumda mimariden sanata, sinemadan tiyatroya, şiirden kent yaşamına kadar birçok değişik başlıklar altında konuların ele alınacağını söyledi. İki gün boyunca devam edecek sempozyumda, Beyoğlu'na ilişkin 14 konu, konusunda uzman 21 konuşmacı tarafından 7 oturumda ele alınacak.