kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Kadınlar futboldan bezdi...

Milli Takım, BosnaHersek'i yendi ve 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı. Erkeklerin yönetimindeki medya, bu milli zaferi tam sayfa kutladı. "Erkeklerin yönetiminde" diyoruz, çünkü, bu maçlardan kadınlar artık bezdi. İş, Avrupa Kupası'yla bitmiyor. Dünya Kupası elemeleri var; lig maçları var, Şampiyonlar Ligi var, UEFA Kupası var... Aşağı yukarı her geceye bir maç isabet ediyor. Evinizde bir davet veriyorsunuz, sohbet edecek yerde, herkes maçı seyrediyor.
Çarşamba akşamı bazı politikacı ve gazeteci dostlarımla evde yemek yiyorduk. Herkesin gözü saatte: "9 oldu, aman televizyonu aç"...
Tepkimi dile getirince, Mehmet Barlas, Alman Cumhurbaşkanı Theodore Heuss'un bir değerlendirmesini bana nakletti: "1954'te, Almanya, Dünya Kupası'nı kazanıyor. ' Kim bilir ne kadar sevindiniz!' diyenlere Heuss şu cevabı veriyor: "Ben bacaklarıyla değil, kafalarıyla zafer kazananlara sevinirim."
Milli Takım'ın başarısını küçümsemek istemem. Ama artık yeter: Söz kadınların...
Fakat, maalesef kadınlar da maç merakına uydu. Meselâ, evimizdeki davette Tansu Çiller de vardı. Herkesten önce o maç seyretmeye koştu.
Madem lâf açıldı, bir iki cümle de Çiller'den söz edeyim. 6 kilo vermiş; son derece formdaydı. Hatırlıyorum, Demirel ile birlikte politikaya girmeden önce de, bayağı zayıflamıştı. Galiba, siyasete ilk adımı Tansu Hanım, önce kendini forma sokarak atıyor. 2009'daki mahalli seçimlerden önce olmaz ama, sonrasında talep devam ederse, Çiller, geri dönebilir.
Genelde kadınlar, futboldan bezdi. Ama, geçen gün baktım Tansu Çiller, sıkı bir futbol seyircisi.