kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tübitak, "tersine beyin göçü"nü tartışacak

ANKA
Yeni Haber
TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi tarafından düzenlenen "AB 7. Çerçeve Programı Araştırmacıların Dolaşımı Zirvesi 2008" 26-27 Kasım tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek.

"Araştırmacıların Dolaşım Alanı Programı" ile Avrupa dışında çalışmalar yapan Türk bilim insanlarının Türkiye'ye dönmesini sağlamak amacıyla yapılan zirveye, Türk araştırmacılarının yanı sıra Avrupa'daki araştırma merkezleri, üniversiteler ve sanayi kuruluşlarını temsilen yaklaşık 300 kişi katılacak.

TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Nüket Yetiş'in açılışını yapacağı zirvede proje fikirleri, başarı hikayeleri ve yetenekler paylaşılacak.

Zirvenin ilk gününde Ar-Ge insan kaynakları, ortak eğitim programları sanayi-akademi ortak programlarını konu alan oturumlar yer alacak. Daha önce Çerçeve Programı projeleri için Avrupa Komisyonu tarafından değerlendirici olarak seçilerek görev yapmış Türk araştırmacıların deneyimlerinin de paylaşılacağı zirvenin ikinci günüde ise, işbirliği oturumları düzenlenecek. Oturumlarda, Avrupa'daki ve Türkiye'deki kuruluşlar değişik programlar kapsamında ortak proje fikirleri oluşturmak için bir araya gelecek.

Zirve boyunca, "Tersine beyin göçü", "Sanayi-akademi ortaklığı", "Araştırmacıların kariyer gelişimi için burslar ve yabancı araştırmalar için vize-vergi prosedürleri" gibi alanlarda paneller düzenlenecek.

Zirve, 26 Kasım Pazartesi günü, TÜBİTAK Feza Gürsey Salonu'nda saat 9.30'da başlayacak.