kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hızlı tren Ankara Garı'na getirildi-GALERİ

Yeni Haber
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünün İspanya'dan satın aldığı; saatte 250 kilometre hız yapabilen hızlı trenin vagonları, Ankara Garı'na getirildi.

*HIZLI TRENİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

TCDD'nin, Ankara-İstanbul hızlı tren hattında kullanılmak üzere İspanyol CAF firmasından satın aldığı iki hızlı trenden ilkinin Türkiye'ye getirilişi ve feribotla boğazı geçerek Haydarpaşa Garı'na ulaştırılmasının ardından, montaj işlemleri yapıldı.

Gümrük işlemlerinin de tamamlanmasından sonra, bir lokomotif eşliğinde, önünde ve arkasındaki güvenlik vagonlarının da refakat ettiği hızlı trenin vagonları, Ankara'ya hareket etti.

Hızlı trenin vagonları, sorunsuz geçen yolculuk sonucu saat 05.10'da Ankara Garı'na girdi.

Toplam 419 yolcu kapasiteli setin, 55 'business', 354 'first class' koltuk, 2 bedensel engelli koltuk ve 8 kafetarya, radyo ve kapalı TV sistemi bulunuyor. 'Business' bölümde ayrıca laptop, güç kaynağı da yer alıyor.

Koltuk arkalarında ve tavanda LCD ekranın bulunduğu setlerde, engelli vatandaşların da ihtiyacını karşılayan tekerlekli sandalye bölümü ve özel dizayn edilmiş tuvalet var.

Hızlı tren, Ankara-İstanbul arasındaki normal hat dışında özel olarak yapılmakta olan tamamı elektrikli, sinyalli yeni çift hatlı hızlı demiryolu üzerinde çalışacak.

TCDD yetkilileri, hızlı trenin Ankara'ya gelişi nedeniyle herhangi bir sefer iptali yapılmadığını, normal seferlerin devam ettiğini kaydetti.

AJANSLAR