kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Borsa %0.25 arttı

Yeni Haber
Avrupa borsalarındaki yükselişi izleyen ancak pek fazla ayak uydurmadan haftanın son gününü temkinli duruşla geçiren İMKB Ulusal 100 Endeksi, yüzde 0.25 artışla 52,331.29 puandan kapandı.

İşlem hacmi ise yüzde 1.4 yükselerek 1.45 milyar YTL oldu.
Acar Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Erdal Koç, "Endeks satış baskısı altında. Şu anda temkinli durma zamanı. Zaten yatırımcı da temkinli davranıyor. Avrupa'yı izliyor ama ona ayak uydurmaya çalışmıyor. Bunun gerçekleşmesi için Avrupa'da özellikle bankacılık hisselerine ciddi alım gelmesi lazım" dedi.

Tekfen Holding ilk işlem gününde, halka arz fiyatı olan 5.70 YTL'ye göre yüzde 8.8 primle 6.20 YTL'den işlemlere başladı. Tekfen hisseleri işlem gördükleri ilk günü 6 YTL'den kapattı.

Öte yandan İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, Turkcell hisselerindeki hareketliliğin yabancı kaynaklı bir işlem olduğunu bildiklerini ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile birlikte konuyu incelemekte olduklarını söyledi.

Tekfen Holding'in işleme başlama nedeniyle düzenlenen tören sırasında soruları yanıtlayan Erkan, SPK ve İMKB Gözetim Müdürlüğü'nün birlikte inceleme yaptığını, henüz raporun çıkmadığını ifade etti. "Yanlış bir emir olabilir mi?" sorusuna karşılık olarak "Her şey mümkün" yanıtını veren Erkan, "Manipülasyon olması çok zordur, gerçekten çok derin olan bir kağıttır. Manipülasyon olması mümkün değil. Bir de hem İMKB'de hem New York borsasında işlem gören bir şirket, dolayısıyla ben ona pek ihtimal vermiyorum, ama her ihtimal de inceleniyor şu anda" dedi.

Turkcell hisseleri Çarşamba günü İMKB'nin kapanmasına yakın yüzde 9 değer kazanmış, ertesi gün ise yüzde 14 gerilemişti. İşlemciler, hisse senedinde Çarşamba günkü hızlı yükselişin, bir müşteriden gelen emir nedeniyle olduğunu söylemişlerdi. Turkcell hisseleri bugün 11.80 YTL'den kapandı.

Avrupa borsaları yükselişle başladıkları günde, ABD borsası vadeli işlemlerinin artıda açılışı göstermesiyle, öğleden sonra kazançlarını artırmaya başladı; madencilik ve ilaç şirketlerinin öncülüğünde yükseldi.

Avrupa'daki genel eğilimi gösteren FTSEurofirst 300 Endeksi TSİ 1715 itibariyle yüzde 1.26 artıda seyrediyordu.

ABD'de ise Dow Jones yüzde 0.70, Standard & Poor's 500 yüzde 0.74, Nasdaq ise yüzde 0.76 yükselişle açıldı. Global piyasaları izleyen iç piyasada lira, dolar karşısında yüzde 0.02 değer kaybederken, euro karşısında yüzde 0.07 değer kazandı. Merkez Bankası gösterge dolar kurunu 1.1939/1.1997 YTL, euro kurunu 1.7693/1.7778 YTL, pariteyi ise 1.4819 olarak ilan etti.

REUTERS