kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Eteği uzun diye işinden oldu

Yeni Haber
Kanada'da havaalanında güvenlik görevlisi olarak çalışırken fazla uzun etek giydiği için işten el çektirilen Halime Musa adlı Müslüman kadın, Kanada İnsan Hakları Komisyonu'na şikayet dilekçesi verdi.

Avukatının AFP'ye verdiği bilgiye göre, 33 yaşındaki Halime Musa, Toronto'daki Pearson Havaalanı'nda 5 yıldır yolcu kontrol biriminde çalışıyordu. Önceleri şirketin standart ceket ve pantalonunu giyen halime, sonra bu giysinin vücudunu yeterince gizlemediğini düşünerek, uzun etek giymek istediğini şirket yöneticilerine bildirdi. Bu isteği kabul görmeyen Halime Musa, topuklarına kadar inen etek diktirdi. 6 ay bu etekle çalışan Halime, bir gün bir yetkiliyle bu konuda tartıştı. Şirket yetkilisi, Halime Musa'ya "çalışmayı bırakıp gidip evinde oturmasını" söyledi.

Halime Musa'nın, kendisine dini inancı yüzünden ayrımcılık yapıldığı iddiasını da içeren başvurusu, İnsan Hakları Komisyonu'na havayolu çalışanları sendikasınca sunuldu. İşveren bu şikayet üzerine, Halime Musa'nın uzun etekle çalışabileceğini bildirdi, ancak kıyafet yönetmeliğini kendilerinin değil Kanada Hava Taşıma Güvenliği Kurumu (CATSA)'nun belirlediğini kaydetti.

Halime Musa'nın durumu, sendikayla CATSA temsilcileri arasında müzakere edilecek.

(AA)