kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ABD, ATA İÇİN AYAĞA KALKTI İnternet siteleri, S. Rindan Göçmen ile oğlu Khan Ata’nın fotoğraflarını yayınladı. Karşı dava açan Göçmen, oğlunun velayetini istedi.

ABD, velayeti babaya verince oğlunu kaçırdı

Hayati ARIGAN SABAH
Türk anne, ABD'li eşinin açtığı boşanma davasında oğlunun velayetinin babaya verilmesi üzerine oğluyla birlikte Türkiye'ye kaçtı. ABD, minik çocuğun iadesini istiyor..
Türkiye'den çalışmak için 2000 yılında ABD'ye giden elektrik mühendisi Safiye Rindan Göçmen (38), kısa süre sonra inşaat işiyle uğraşan John Michael Lagemann ile evlendi. Çiftin 2004 yılında Khan Ata ismi verilen oğlu oldu. Çift geçtiğimiz şubatta evliliklerini bitirme kararı aldığında Safiye Rindan Göçmen ikinci bebeğine 5 aylık hamileydi. 22 Şubat'ta New Jersey Mahkemesi'ndeki boşanma davasında Ata'nın velayeti babasına verildi. Mahkeme anneye ABD'den çıkmaması için tedbir kararı da verdi.

2'NCİ ÇOCUĞU TÜRKİYE'DE DOĞDU
Hamileliğinin 8. ayına gelen Göçmen, 2 Mayıs'ta oğlu Ata'yı yanına alarak evden ayrıldı. 2 gün bir arkadaşının yanında kalan genç anne, hakkında çıkış yasağı olmasına rağmen biri kucağında diğeri karnında iki çocuğuyla Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Göçmen, daha sonra bilinmeyen bir adrese yerleşti. Bu arada ABD'li yetkililer Türkiye'nin 2000 yılında taraf olduğu Lahey Sözleşmesi uyarınca Ata'nın iadesini istedi. İstanbul'da bulunan Göçmen, kaçışını sürdürdü. ABD makamları da Adalet Bakanlığı'na gönderdikleri yazıda Göçmen'in mayıs veya haziran aylarında doğum yapabileceğini belirtti. Adalet Bakanlığı da İçişleri'ni uyarıp, genç kadının bulunmasını istedi. Göçmen, 30 Haziran'da Kadıköy'de ikinci oğlunu dünyaya getirerek adını Doruk Tan koydu. Taburcu olduktan sonra yine izini kaybettirdi. Göçmen, Türkiye'de eşine boşanma davası, Ata için de velayet davası açtı. Ata'nın ABD'ye iade edilip edilmeyeceği önümüzdeki günlerdeki dava sonunda belli olacak.
Haberin fotoğrafları