kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

SABAH-atv için süre doldu 3 firma önyeterlilik aldı

SABAH-atv ihalesine önyeterlilik için başvuru sona erdi. Alman RTL, Koza Davetiye ve Sancak İnşaat ile birlikte başvurduğunu açıkladı. Diğer talipler Çalık ve Nurol.....
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilileri, SABAHatv ihalesi için 3 firmanın ön yeterlilik başvurusu yaptığını açıkladı. Yetkililer dün dolan başvuru süresinde teknik olarak yeni başvuru da olabileceğini söylediler. TMSF'den edinilen bilgiye göre, başvuranlar arasında Avrupa'nın en büyük ticari televizyon yayıncısı RTL Group bulunuyor. RTL, İpek Matbaacılık'ın sahibi olduğu Koza Davetiye üzerinden dolaylı bağlı ortaklığı ATP İnşaat ve Sancak İnşaat ile birlikte SABAH-atv ihalesi için önyeterlilik almak ve veri odasında incelemelerde bulunmak üzere başvuruda bulunduğunu dün İMKB'ye açıkladı.

BORSAYA AÇIKLADI
İpek ve Koza tarafından İMKB'ye yapılan açıklamaya göre, önyeterlilik başvurusunu yapan Marmara Radyo ve TV şirketinde, Avrupa'nın en büyük medya grubu olan Bertelsmann bünyesindeki RTL'nin yüzde 25, ATP'nin ve Sancak İnşaat'ın yüzde 37.5'er ortaklığı bulunuyor. TMSF yetkilileri, 1.1 milyar dolar muhammen bedel belirlenen SABAH- atv ticari ve iktisadi bütünlüğü ihalesinde önyeterlilik almak için söz konusu grup dışında 2 grup daha olduğunu açıkladı. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, geçen cuma yaptığı açıklamada RTL-Koza ve Sancak İnşaat yanında başvuran diğer iki grubu; Nurol ve Çalık önderliğindeki Turkuaz Konsorsiyumu olduğunu belirtmişti. 5 Aralık'ta yapılacak ihalesi için şartname alanlar arasında; Yunan Antenna, Alman ProsiebenSat.1, ABD merkezli medya devi Rupert Murdoch'un sahibi olduğu News Corp ve Çek borsasına kote Central Europe Media Enterprise (CME) firmaları bulunuyordu. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün bugün yapacağı bir basın toplantısında konuyla ilgili bilgi vermesi bekleniyor. (Reuters)
Haberin fotoğrafları