kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Burası Venedik değil İstanbul'

DIŞ HABERLER
Paris Match dergisi, Kudüs'e yürüyerek gitmeye çalışan Fransız çifti, 3 bin 700 km. sonra İstanbul'da görüntüledi. Dergi, Ortaköy'ü Venedik'e benzetti..
Fransa'da yeni evli bir çift, balayı için Avrupa'nın pahalı ve lüks otellerine gitmek yerine ellerine bir değnek alıp Kudüs'e yürüyerek gitmek için yola çıktı. Mathilde ve Edouard Cortes çifti, geçtiğimiz hafta İstanbul'daydı... 5 ay boyunca yürüyerek parasız şekilde 3 bin 700 km. yol yapan 'balayı gezginleri' tek sermayelerinin hoşgörü ve misafirperverlik olduğunu söylüyor.

"İSTANBUL'A HAYRAN KALDIK"
Fransız Paris Match dergisine yolculuklarını anlatan çift, İstanbul'un güzelliğine hayran kaldıklarını ancak insanlardan hoşgörü görmediklerini belirtti. Dergi, Kudüs'e varmak için bir bu kadar daha yol gitmeleri gereken çiftin Ortaköy'de çekilmiş fotoğraflarının yer aldığı yazıya, "Burası Venedik değil İstanbul" diye başladı. Ve çiftin hikâyesini yazdı... Bulgar sınırından Türkiye'ye girdikten sonra aksilikler yaşamaya başladıklarını belirten Edouard Cortes, şunları söyledi:

'YİYECEK GİBİ BAKIYORLAR'
"Sultanahmet'te yanımıza bir adam yaklaştı. Önce 'Polisim kâğıtlarınızı gösterin' dedi. Daha sonra 'Elimde seks için kızlar var ister misin?' diye sordu. Evli olduğumu söyleyince de karıma sarılmaya kalktı. Elimdeki sopayı kaldırıp tam kavgaya girişecekken kaçtı..." Edouard'ın eşi Mathilde ise Türk erkeklerinin bakışlarından ne kadar rahatsız olduğunu şu sözlerle dile getirdi: "Türk erkekleri ağır ve şehvet dolu bakışlarla sürekli sizi süzüyor. Sokakta yürürken 2 dakika dursam etrafım bana odaklanan bir grupla çevreleniyordu. Kendimi tavuk budu gibi hissettim." Selimpaşa'dan İstanbul'un merkezine kadar 60 kilometre hiç durmadan yürüyerek yeni rekor kırdıklarını belirten çift, "Selimpaşa'da ise insanlar daha iyiydi. Bir kamyon şoförü bize yoğurt, beyaz peynir ve çikolata ikram etti" diye konuştu. Bulgaristan, Makedonya, Sırbistan ve Bosna Hersek'te de çok güzel dostlar edindiklerini anlatan Cortes çifti, şu an Suriye'ye doğru yollarına devam ediyor. Çift, Suriye'den sonra Ürdün ve oradan da nihai hedefleri olan İsrail'e ulaşacaklar...
Haberin fotoğrafları