kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Nuriye Y. "Sadece kocamı korkutmasını istemiştim" dedi.

Eşini âşığına öldürtüp pilav ve helva dağıttı

Kadir ERCAN ANKARA
21 yıllık kocasını sevgilisine öldürten Nuriye Y. 7 gün sonra komşularına pilav ve helva dağıtırken gözaltına alındı. Zanlı Dursun E. de yakalandı..
Ankara Eryaman'da, 20 yaşında kız çocuk sahibi Nuriye Y.'nin (42), sevgilisine 21 yıllık kocasını öldürttüğü öne sürüldü. Nuriye Y., sevgilisi Dursun E.'ye (36) 4 bin YTL para ve bileziğini verip tabanca aldırdı. Gece kız kardeşinin evine giden Nuriye Y., sevgilisine "Sen aşağıda bekle. Biraz sonra kocam otomobille gelip beni alacak. Sen o sırada kocamı kaçır" dedi. Ahmet Y. (48) gece 22.00'de eşini almak için verilen adrese gittiğinde tabancasını doğrultan Dursun E., sevgilisinin kocasını Eryaman'da ASKİ su deposu yakınındaki ıssız bir araziye götürdükten sonra arabadan indirdi ve ensesinden vurarak öldürdü.

'BENİ BU KADIN ZORLADI'
Olaydan sonra, "Yetişin komşular. Silahlı gangsterler kocamı aldı götürdü" diye mahalleyi ayağa kaldıran Nuriye Y. cinayetin yedinci gününde komşulara pilav ve helva dağıtırken gözaltına alındı. Polis, Nuriye Y. ile âşığı Dursun E.'nin ilişkisinin 1.5 yıldır sürdüğünü belirledi. Zanlı Dursun E. poliste, "Bu kadın beni cinayet işlemeye zorladı. Kocasını öldürmem için tabanca almamı istedi. Bunun için bana 4 bin YTL para ve kolundaki bileziğini çıkarıp verdi" dedi. Nuriye Y., ise, "Ben sadece kocamı korkutmasını istemiştim" diyerek kendini savundu. Adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklandı.

20 YAŞINDA KIZLARI VAR
Öldürülen Ahmet Y. ile Nuriye Y.'nin Altındağ Belediyesi'nden emekli oldukları, 20 yaşında üniversitede okuyan bir kızları olduğu öğrenildi.
Haberin fotoğrafları