kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Giresun'da şehidi son yolculuğuna 15 bin kişi uğurladı

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Giresun'da şehidi son yolculuğuna 15 bin kişi uğurladı
Şırnak'ta teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Piyade Komando Onbaşı Özkan Kılıç'a memleketi Giresun'un Keşap ilçesinde tören düzenlendi. Keşap Merkez Kubbeli Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra ailesinin yaşadığı Keşap'ın Harmandarlı köy mezarlığına götürülmek üzere kaldırıldı.

Şehidin cenaze namazına annesi Emine Kılıç, ablaları Özlem Çelebi, Özgül Tosun ve akrabaları başta olmak üzere; Giresun Vali Vekili A. Serdar Polat, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Halim Tırkaz, Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, Giresun Baş Savcısı Radi Akyol, Adalet Komisyonu Başkanı Halil Adıgüzel, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Naci Bakırcı, askerler, diğer ilçelerin belediye başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin naaşı Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi morgundan ambulansla alınarak namazının kılınacağı Keşap Merkez Kubbeli camiye getirildi. Keşap'ın girişinden itibaren şehidin naaşını 15 bin kişilik bir topluluk karşıladı. Vatandaşlar ellerinde 'Keşap gençleri kökünü kazımaya geliyor. Bu vatan bölünmez böyle biline, bu vatan uğruna hazırız ölmeye. Analar, babalar sakın ha gözyaşı dökmeyin. Vatana verdik canımızı, düşmana belli etmeyiz. Şehitlik şerbeti bu, içmekmiş kader, kısmetimiz." gibi yazılar yazan dövizler taşıdılar. Ayrıca 'şehitler ölmez vatan bölünmez, vatan sana canım feda, kahrolsun PKK' gibi sloganlar attılar.

Cenaze töreninde anne Emine Kılıç ile şehidin ablaları Özgül Tosun ve Özlem Çelebi'nin ağıtları yürekleri dağladı. Anne Kılıç, "Oğul beni yaktın oğul, oğul kuzum oğul, Allah kimselere oğul oğul dedirtmesin sen bana dedirttin oğul, canlarımı yaktılar oğul Allah'ta onların canını yaksın oğul, evimin son beşiği oğul, oğul bugünler için mi büyüttüm seni oğul" şeklindeki feryatları yürekleri dağladı.

Törende, Başsavcı Radi Akyol, şehit ailesinin yaktığı ağıtlara dayanamadı ve gözyaşı döktü. Cenaze namazını Giresun Müftüsü Necati Akkuş kıldırdı. Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Bakırcı, Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oynanan oyunların herkesçe malum olduğunu belirtti. Albay Bakırcı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Aziz vatanımızı bölmeyi amaçlayan içte ve dıştaki vatan hainleri ve eli kanlı eşkıyalar bilmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür. Bu hainlerin güçleri vatanımızı bölmeye yetmeyecek ve sonunda aziz şehitlerimizin kanlarında boğulacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti bu topraklar üzerinde daima var olacak ve ay yıldızlı bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır." dedi.

İl Jandarma Komutanı'nın konuşmasından sonra şehidin cenaze namazı kılındı. Namazdan sonra da tüm şehitler ve Gazi Mustafa Kemal adına dua yapıldı. Daha sonra tekrar askerler şehidin naaşını omuzlayarak cenaze aracına götürdü. Şehidin naaşı defnedilmek üzere Keşap'ın merkeze bağlı köyü olan Harmandarlı köyüne götürüldü.

Öte yandan törene Trabzon'dan gelen 71 yaşındaki İsmet Kaya üzerine giydiği ve eline aldığı Türk bayrağı ile dikkat çekerken, tören boyunca gözyaşı döktü.

CİHAN