kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'ABD istihbarat veriyor'

ANKARA
ABD'den 5 Kasım'dan sonra PKK'ya karşı istihbaratın gelmeye başladığını söyleyen Dışişleri Bakanı Ali Babacan, "Başkan Bush'un talimatıyla tüm birimler yeni bakış açısıyla hareket ediyor" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'ABD istihbarat veriyor'
Dışişleri Ali Babacan, Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sırasında soruları yanıtlarken, "ABD ile gerçek zamanlı istihbarat uygulaması başladı" dedi. "Türkiye'ye uzun yıllardır musallat olan bu sorunun üzerine gitme ve Irak'ın kuzeyini bir terör yuvası olmaktan çıkarma konusunda kararlı" diyen Babacan, Kerkük'te bir oldu bitti yaratılmasına da Türkiye'nin karşı olduğunu belirtti.

'ABD SINANIYOR'
Irak'ın komşuları arasında da işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Babacan, PKK terörünün ABD ile ilişkilerde de öncelikli olduğunu söyledi. ABD ile Türkiye'nin ortak gündeminin en önemli maddesini terörizmle mücadelenin oluşturduğunu belirten Babacan, ''Terörle mücadele alanında, ihtiyaç duyulan ortak çalışmanın süratle yapılıp yapılamayacağı hususu, bugüne kadar çeşitli sınavlardan başarıyla geçmiş olan ikili ilişkiler bakımından yeni bir sınama teşkil etmektedir" dedi. Babacan, "ABD, Türkiye'nin bu konuda somut adımlar atılmasını beklediğini artık kavramış durumdadır. PKK terör örgütüne karşı alınacak askeri, diplomatik ve siyasi önlemler konusunda ilgili makamlarımız arasında doğrudan iletişim kanallarının ve eşgüdümün güçlendirilmesine başlanmıştır" dedi. Babacan Tezkere'nin hala kullanılmadığı eleştirilerine de "Askeri harekattan önce uygulayacağımız diplomasiyi nakış işler gibi dokumak gerek" yanıtını verdi.