kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sınırda hareketlilik devam ediyor

Yeni Haber
Türkiye'nin sınır ötesindeki PKK kamp ve unsurlarına yönelik başlatması beklenen sınır ötesi operasyonun hazırlıkları sürerken sınırda askeri hareketlilik de devam ediyor.

Ajanslara düşen Türkiye ve Irak sınırından çarpıcı fotoğraflar için tıklayınız


Hükümete bir yıl süreyle sınır ötesi operasyonu için izin verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi, 19'a karşı 507 oyla TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin üzerinden 29 gün geçti.

Genelkurmay Başkanlığı'nın verilerine göre bu süre içinde Türkiye içinde PKK'lılarla onlarca çatışma yaşandı. Çatışmalarda 9 güvenlik görevlisi ile bir geçici köy korucusu şehit olurken 50'nin üzerinde terörist öldürüldü.

ASKERİ YIĞINAK VE OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Şırnak'ta önceki gün dört güvenlik görevlisinin şehit olmasının ardından sınır ötesi operasyonun fiili olarak başladığı ve Kuzey Irak'taki bazı noktaların bombalandığı haberlerinin doğru olmadığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu tarafından dile getirilmesine karşın, bölgede askeri hareketlilik sürüyor.

Bölgedeki askeri yığınağın artması sonucu Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sızmalarda önemli azalmalar olduğu bildirildi. Türkiye içinde de operasyonların aralıksız sürdüğü öğrenilirken bu operasyonlarda PKK'nın önemli ölçüde güç kaybettiği de kaydedildi. Türkiye'nin diplomatik çalışmaları ve sınıra askeri yığınak yapmasının ardından Kuzey Irak'ta da PKK'ya yönelik baskıların da arttığı bildirildi.

(ANKA)