kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Üsteğmen yaralı askeri kurtarırken şehit düştü

Halit ÖZTÜRTK-Ahmet TUNÇ
Üsteğmen Yavuz, askerini kurtarmak için kendini feda etti. Yavuz, yaralanan eri taşırken vurulunca, iki asker kucak kucağa şehit düştü..
Şırnak'ta dört askerimiz şehit olduğu çatışmadan bir kahramanlık öyküsü çıktı. Küpeli Dağı'nda önceki gün çıkan çatışmada şehit olan askerlerden piyade komando er Erdem Yüce'nin babası Muhsin Yüce, üsteğmen Gökhan Yavuz'un, yaralanan oğlunu kurtarmaya çalışırken, ikisinin birden şehit düştüğünü anlattı. Baba Yüce, oğlu ve onun şehit olan komutanı ile 24 saat önce telefonla görüştüğünü belirterek, "Oğlumun komutanı bana, 'Durumumuz çok iyi. Terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Terörü bitirinceye kadar bizler burada mücadele edeceğiz. Bizleri merak etmeyin. Oğlunuz tezkere aldıktan sonra söz veriyorum sizi ziyarete geleceğim' dedi. Daha sonra hem oğlumun hem de telefonda sohbet ettiğim komutanının şehit olduğu haberini aldım. Acım çok büyük, ama vatan sağ olsun. Bende çok Erdem var, gerekirse yine şehit veririm" dedi.

OPERASYON SÜRÜYOR
Baba Yüce, çatışmada şehit olan üsteğmen Yavuz'un, oğlunu taşırken şehit olduğunu da anlattı: "Askeri yetkililerin bana söylediğine göre Erdem vurulduktan sonra komutanı üsteğmen Gakhan Yavuz oğlumu kucağına almış. Bir yandan teröristlere silah sıkarken diğer yandan da oğlumu taşımaya çalışmış. Bu esnada ikisi de şehit düşmüş. Allah terörün belasını versin." Şehit annesi Müyesser Yüce ise Kürtçe ağıtlar yakarak 'Erdemamın kuştın (Erdem'imi öldürdüler)', 'Daye rabe Erdamamın kuştın daye (Anne kalk Erdem'imi öldürdüler anne)' gözyaşı döktü. Yüce'nin terhisine 75 gün kaldığı belirtildi. Erdem Yüce, bugün köyünde toprağa verilecek. Bu arada 4 askerin şehit edildiği bölgede operasyonlar yoğunlaştırıldı. Küpeli Dağı ve hemen yanındaki en tehlikeli ve sarp araziye sahip Gabar Dağı'nda önceki sabah itibarıyla başlatılan operasyonlarda 23'üncü Jandarma Tümen Komutanlığı'ndan komandolar bölgeye sevk edildi. PKK'lıların Gabar Dağı'na geçme ihtimali üzerine iki dağ arasındaki vadiler tutuldu.
Haberin fotoğrafları