kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şehit eşe son selam

Yeni Haber
Şırnak'ta teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Üsteğmen Gökhan Yavuz ve Piyade Er Gökhan Soylu'nun cenazeleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı törenle İstanbul'da toprağa verildi.

TÖRENDEN YÜREK BURKAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Şehit Üsteğmen Yavuz ve er Soylu'nun Türk bayrağına sarılı tabutları, askerler tarafından Maltepe Yusuf Ziya Üçüncü Camisi'ne getirilerek musalla taşına konuldu. Bu sırada, 2 asker tabutların başında saygı duruşunda bulunurken, 2 asker de ellerinde şehitlerin fotoğraflarını
tuttu.

Bu arada, törene katılan şehitlerin yakınları ve vatandaşlar da dualar okudu. Bazı şehit yakınları ise tabutlara sarılarak gözyaşı döktü.
Piyade Üsteğmen Gökhan Yavuz'un eşi Şeyma Yavuz, asker selamı vererek, tabutun başında bir süre saygı duruşunda bulundu. Yavuz'un annesi Emine Yavuz da oğlunun tabutunu öptü.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze törenine, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, subaylar, astsubaylar ile ellerinde Türk bayrakları olan ve terörü lanetleyen pankartlar taşıyan çok sayıda vatandaş katıldı. Cami avlusuna sığmayan vatandaşlar, cami dışındaki caddeyi de doldurdu.

CUMHURBAŞKANI GÜL SAF TUTTU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, saat 12.25'te camiye gelerek şehit ailelerini başıyla selamladı.Bu sırada, camide bulunan bir kişi, ''Daha neyi bekliyorsunuz? Neyin sabrı? Daha kaç kişi vurulacak?'' diye yüksek sesle bağırdı. Bunun üzerine bazı vatandaşlar tarafından ''sabırlı olalım'' uyarısı yapıldı.Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra cenaze namazı için safta yerini aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, şehitler için öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından cenazeleri selamlamak için oluşturulan tören yerine geçtiler.Şehit cenazeleri camiden çıkartılırken vatandaşlarca ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' ve ''Askere uzanan eller kırılsın'' şeklinde sloganlar attı.

GÜL'DEN TAZİYE

Şehit cenazeleri, omuzlar üzerinde taşınarak top arabasına konuldu. Cenazeler, 1. Ordu Komutanlığı bandosu eşliğinde bir süre ihtiram yürüyüşüyle taşınarak cenaze araçlarının bulunduğu yere kadar götürüldü.Bu arada, şehit askerlerin geçişini bulunduğu yerden selamlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra bir süre kortejle yürüdü.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu sırada şehit askerlerin ailelerine taziyelerini iletti. Gül, şehit Piyade Üsteğmen Gökhan Yavuz'un babası Hikmet Yavuz'a da sarılarak üzüntülerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün tören alanından ayrıldığı sırada bazı şehit yakınları, ''Ölmek istiyoruz, Cumhurbaşkanım artık yeter'' dediler.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra makam aracına binerek tören yerinden ayrıldı.Şehitler için düzenlenen cenaze töreni sırasında, çok sayıda televizyon kanalı canlı yayın yaptı. Caminin çevresindeki binalarda oturan vatandaşlar da binalarına astıkları Türk bayraklarıyla terörü lanetledi.Piyade Üsteğmen Gökhan Yavuz'un cenazesi, buradaki törenin ardından götürüldüğü Edirnekapı Şehitliği'nde, Piyade Er Gökhan Soylu'nun cenazesi de Küçükyalı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ŞEHİT ER GÖKHAN SOYLU'NUN CENAZESİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANMADAN ÖNCE EVİNE GETİRİLDİ

Şırnak'ta şehit olan Piyade Er Gökhan Soylu'nun cenazesi son yolculuğuna uğurlanmadan önce evine getirildi.

Şehidin evinin önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, cenazeyi beklerken pankart açarak terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Şehidin ailesinin evinin bulunduğu Maltepe Fındıklı Mahallesi Fırat Sokağa getirilen cenaze, önce Soylu'nun doğduğu Şenkaya İlçesi Söğütler Köyü'nün dayanışma derneği önüne konularak dualar edildi. Ardından eve götürülen cenaze için burada helallik istendi.

ŞEHİT ER ERDEM YÜCE GÖZ YAŞLARIYLA UĞURLANDI

Şırnak'ta teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Komando Er Erdem Yüce'nin cenazesi, Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı İncesu köyünde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Törene, şehidin babası Muhsin Yüce, annesi Müyesser Yüce, kız kardeşleri Gül ve Hülye Yüce ile yakınları, Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, 1. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canatan, 5. Hudut Alay Komutanı Albey Ahmet Çevikcan, Belediye Başkanı Nurettin Aras, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur ile çok sayıda vatandaş katıldı.Terör örgütü aleyhine sloganların atıldığı törende, şehit annesi Müyesser Yüce ile kız kardeşleri Hülya ve Gül Yüce, göz yaşlarına hakim olamadı.

Garnizon Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Erkan, törende yaptığı konuşmada, terör örgütüyle mücadeleyi, şehitlerin bıraktığı yerden, hırslanan ve katlanan inançlarıyla sürdüreceklerini söyledi.Teröristlerin, akıttıkları kan içinde bir gün mutlaka boğulacağını ifade eden Albay Erkan, şöyle konuştu:

''En son hain yok olana kadar ettiğimiz yemine sadık kalarak canımızı seve seve feda edeceğimizi herkes bilmeli. Atalarımızdan teslim aldığımız bu topraklar uğruna katlanamayacağımız hiçbir bedel yoktur. Bütün hainlere sesleniyorum. Bu ülkeyi sizlerin vasıtasıyla bölmek isteyen güçlere uşaklık etmekten vazgeçin. Bu ülkede en son ocak sönene kadar bu milletin mücadelesi devam edecektir. Şehitlerimizin kutsal kanlarıyla sulanmış bu topraklar, gaflet, dalalet ve ihanet içinde olanlara yar olmayacaktır.''Vali Karahisarlı, törende ağlayan şehit annesi Müyesser Yüce ve babası Muhsin Yüce'ye baş sağlığı dileğinde bulundu.

Karahisarlı, ''Oğlunuzla gurur duyabilirsiniz. O şehit olmuştur. 70 milyon insanın yüreğinde yaşamaktadır'' diyerek şehit ailesini teskin etmeye çalıştı.

TÜRK BAYRAĞINI ALDI

Oğlunun cenazesinin sarıldığı Türk bayrağını teslim alan şehit babası Muhsin Yüce de Türkiye üzerinde oynanan oyunlara karşı herkesin dikkatli olmasını istedi.Tuzlucalı, Karslı, Ardahanlı herkesin Türkiyeli olduğunu ifade eden Yüce, şunları söyledi:''Bu vatana, bu bayrağa sahip çıkacaksınız. Devletimiz, milletimiz sağ olsun. Vatansız ne yapabiliriz. Hepimizin şehitlere sahip çıkması lazım. Kanımın son damlasına kadar bu bayrağı taşıyıp, saklayacağım. Herkes okusun, gerçeği bilsin, öğrensin. Birlik içerisinde olalım. Ne mutlu bana şehit babasıyım. Bununla gurur duyuyorum. Türk Bayrağının neden kırmızı renk aldığını iyi bilin.''

ŞEHİT DEDESİ: ASKERLİĞİNİ BEN BİTİREYİM


Şehit Yüce'nin Kore'de gazi olan dedesi Cihangir Yüce de ''Torunumun üç aylık bir askerliği kalmış. Ben onu yapmaya hazırım. Kore'de 13 kurşun yedim ama torunum şehit olmuştur. Şehit olduğu için mutluyuz'' dedi.

Şehidin kız kardeşlerinden Gül Yüce, kardeşinin şehit olacağını 1 ay önce rüyasında gördüğünü belirterek, ''Şehit ablası olmaktan büyük gurur duyuyorum'' diye konuştu.Daha sonra, Şehit Komando Er Yüce'nin cenazesi, Tuzluca'daki törenden sonra İncesu Köyü Mezarlığına götürülerek burada kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.


AJANSLAR