kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gelişmeyen ikizinin kol ve bacaklarıyla doğan minik Lakshmi, zorlu ameliyattan bir hafta sonra annesinin kucağında kurabiye yedi.

'Örümcek kız' yeniden doğdu

Hintli 'Örümcek kız' Lakshmi, fazla iki kol ve bacağından kurtulduğu ameliyattan sonra sağlıklı biçimde yoğun bakımdan da çıktı..
İkizinin gelişimi ana rahminde tamamlanmadığı için dört kol, dört bacakla doğan 2 yaşındaki Hintli "örümcek kız" Lakshmi Tatma, "fazla uzuvlarının" 24 saat süren bir ameliyatla alınmasının ardından ilk kez basının karşısına çıktı. Yaklaşık bir hafta önceki ameliyatla iki bacak ve iki kola sahip olan Lakshmi, ameliyat olduğu hastanenin yoğun bakımından çıkarılırken anne ve babasının kucağında görüntülendi. Adını zenginliği temsil eden 4 kollu Hindu tanrıçasından alan Lakshmi; Banglore kentindeki Sparsha Hastanesi'nin yoğun bakımından çıkarılırken, iki bacağının alçıda, iki elininse açıkta olduğu gözlendi. Doktorları ise küçük kızın tedaviye olumlu cevap verdiğini söyledi. Ameliyatı gerçekleştiren 30 doktordan biri olan Sharan Patil, küçük kızın tedavisinin süreceğini ve ne zaman evine döneceğinin henüz belli olmadığını söyledi.
Haberin fotoğrafları