kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Komedi devleti, ya da adalet komedisi!..

Bu komiklikler artık, bu ülkenin İçişleri ve Adalet Bakanlarını rahatsız etmiyorsa, o koltukları boşuna işgal ediyorlar demektir..
Bu ülkede kumar yasak.. Güya.. Ama millet şakur şukur oynuyor.. Hem de adres vererek adeta..
Polis uyuyor mu?.. Hayır.. Durmadan yakalıyor.. Dalmaz Center denen yer 15'inci defa basıldı.. 115'inci defa da basılır..
10 gün evvel Bağlarbaşı'nda bir yer de basıldı.. Gece yarısı bir.. Polis tüm kadro orda.. 33 kişi yakalandı.. Kumar masaları, makineleri ele geçirildi..
Eee.. İyi ya işte.. Polis gece gündüz demeden görev yapıyor. Aslanlar gibi çalışıyor..
Güldürmeyin..
Yakaladı da ne oldu?.
32 kumarbaz 109'ar lira ceza ödeyip, kurtuldular.. Kumarhane işleten de, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı..
İki gün evvel.. Bu defa villa basıldı. Yığınla kumarbaz, alet, fiş.. Cezaları adam başı 109 lira.. Onu da kumarhaneyi işleten ödemiş..
Racon buymuş, müşteri rahatsız olmasın diye. Gene makinelere, aletlere el konmuş, güya..
Bir Emniyet Müdürü dedi ki.. "Daha acısı.. Yakalanan ve el konan kumar masaları da yeddiemin olarak, kumarhane sahibine geri veriliyor ki, ayni yerde ayni masalarla hemen ertesi gece işe devam etsin.."
İstanbul'da kaçak kumarhane polis istihbaratına göre 300'e yakın..
Peki, onca zahmet, onca çaba, onca masraf.. Ceza diye alınan 3200 lira, polisin o geceki operasyon ve baskın masrafının onda biri olur mu acaba?.
İçişleri Bakanı, polisinin, Adalet Bakanı, yargısının komik duruma düştüğünü, alay konusu olduğunu görmüyor, duymuyor, hissetmiyorlar mı?.
O zaman ya birisi polise emir versin bu aptal, bu komik, bu polisi ve devleti alay konusu yapan baskınlar dursun. Polis çok daha ciddi suçların peşinde koşsun..
Ya öteki, bu ülkede yasaların komik olduğunu görüp değişiklik hazırlasın. 15 defa basılan kumarhaneci, devlete nanik yapıp "Gelin ey ahali gelin. Her gün görüyor, okuyorsunuz. Basılsanız da göstermelik. Sorun yok" reklamını gazete ve TV'lerde bedava yaptırarak işine devam etmesin.
Beşir Atalay ve M. Ali Şahin Beyler..
Yani İçişleri ve Adalet Bakanlarımız..
Gün aşırı bu haberleri okurken rahatsız olmuyor, biraz olsun utanç duymuyor musunuz?.