kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Partiyi kapatırlarsa alternatifimiz hazır'

Hazal ATEŞ ANKARA
Partisine karşı komplo süreci başlatıldığını söyleyen DTP Grup Başkanı Ahmet Türk "DEP, HADEP kapatıldı da ne oldu? Kapatma söz konusu olursa alternatif partimiz de hazır" dedi..
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, SABAH'a DTP'nin kapatılması durumunda alternatif planlarının hazır olduğunu söyledi. Türk son dönemde gündeme gelen parti kapatma davalarıyla ilgili olarak "Partimizin kapatılması çözüm değil. DEP, HADEP kapatıldı da ne oldu? Güçlenerek geri geldik. Kapatma söz konusu olursa alternatif partimiz de hazır" dedi. Türk grup toplantısındaki konuşmasında ise, sivil demokratik siyasetin zayıflatılmasının çok tehlikeli olduğunu belirterek, sağduyu çağrısı yaptı ve "DTP'yi yıpratarak hangi fırsatları yitirdiğimizi sorgulamalıyız. Meclis'teki varlığımız iyi değerlendirilmeli. Bazı çevreler tarafından düğmeye basılarak bize karşı komplo süreci başlatıldı" dedi.

ORTAK DEĞER BAYRAK
DTP'nin önerilerinin tartışılmasını isteyen Türk, şunları söyledi: "Biz, Türkiye'nin birliğinden bütünlüğünden yanayız. Bizim önerilerimiz Türkiye'yi bölecek değil, daha da bütünleştirecek önerilerdir. Ülkemizin ortak değeri olan bayrağımıza herkesin ama herkesin daha fazla sahip çıkacağı önerilerdir. Biz ulusu parçalamayı değil, daha güçlü bir uluslaşmayı öneriyoruz. Bunlara rağmen bize bölücü demeye devam ederlerse, ya kördürler, ya da kötü niyetlidirler." Türk, Başbakan Erdoğan'ın, şiddete başvurmama kaydıyla her türlü düşüncenin özgürce ifade edilmesini istediğini belirterek, "Peki biz ne zaman şiddete başvurduk? Hep barışı dile getirdik. Başbakan bugüne kadar bu grupla diyalog kurmayı bile düşünmedi" dedi. Türk, ne zaman DTP'ye yönelik çıkışlar yapılsa Genel Merkezi'e silahla ateş edildiğini belirterek, bu kişilerin polis tarafından bir saat sonra serbest bırakıldığını söyledi.