kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ŞELALE KADAK

Me too! Me too!*

Ben de Ben de.
İş dünyasında son moda yatırım ne biliyor musunuz? Hidroelektrik ve rüzgar santralı işine girmek!
Bu işe en son giren gruplardan birinin CEO'su neden girdiklerini açıklarken, İngilizce 'me too' yani 'ben de' ye atıfta bulundu:
"Biz bu işe herkes giriyor aman biz de girelim, 'ben de! Ben de!' diye girmiyoruz!"
Borusan Holding'in CEO'su Agah Uğur'dan söz ediyorum. O da farkında. Bir modadır gidiyor. Herkes yenilenebilir enerji işine giriyor ve herkes santral kurmaya çalışıyor.
Ve birileri bu işin bugünlerde patlayacağını daha önce görmüş olacak ki, denen o ki önceden tam 900 lisansı almışlar bile. Bunun sadece 120 tanesi yürüyen ve gerçek yatırımcıya ait projeler. Geri kalanı 'çantacı' diye tabir edilenlerin elinde ve onlar da iyi bir fırsat buldukları takdirde bu lisanları gerçek yatırımcıya satmak için hazır bekliyor!
Yenilenebilir enerji işine Borusan Holding, Alphan Manas'ın sahibi olduğu Brightwell Holding iştiraklerinden Maya Enerji'nin yüzde 70'ini satın alarak girdi. Bir akşam yemeğinde buluştuğumuz Agah Uğur ve Alphan Manas ile Maya Enerji İcra Kurulu Başkanı Mehmet Betil, sektörde yaşananları ve Borusan olarak yapacaklarını bizimle paylaştı.
Anladık ki, Borusan Agah Uğur'un deyimiyle, "Sırf portföyümde olsun diye hayallere para yatırmadı' ve bu işte en büyük olmak değil, değer yaratan olmak istiyor.
İlk etapta da 500 megawattlık bir güce ulaşmayı planlıyor. O nedenle doğru lisanları 'hırsları aklın önüne geçmeden' almak istiyorlar.
Şimdi ben aralarında Alphan Manas gibi teknoloji konusunda gerçekten çok başarılı işler yapmış birini de görünce, Borusan'ın dışı tarihi içi ultra modern Perili Köşk'ten müthiş bir iş çıkaracağını düşünüyorum.