kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Ya Barzani ya biz'

ERGUN AKSOY ANKARA
MYK toplantısında, Bush'la yaptığı görüşmeyi anlatan Erdoğan, ABD Başkanı'na "Barzani mi, Irak mı, Türkiye mi, kararınızı verin" dediğini söyledi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında ABD Başkanı Bush ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını açıkladı. Görüşmeye "Sayın Bush, siz Teksaslıysanız ben de Kasımpaşalıyım" esprisiyle başladığını aktaran Erdoğan, "Sayın Bush'a sabrımızın ve dayanma gücümüzün kalmadığını söyledim. Artık PKK terörünün bitirilmesi gerektiğini vurguladım. 'Barzani mi, Irak mı, Türkiye mi? Artık kararınızı verin' dedim" diye anlattı. Erdoğan, önceki gece Cumhurbaşkanı Gül tarafından İsrail Devlet Başkanı Peres onuruna verilen yemeğe katıldıktan sonra AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına katıldı. Gece yarısı biten toplantıda iç ve dış siyasi gelişmeler ele alındı. ABD gezisi başta olmak üzere Romanya ve İtalya'ya yaptığı ziyaretler hakkında bilgi veren Erdoğan, Bush ile görüşmesinden bugüne kadar basına sızmayan diyalogları da anlattı.

KASIMPAŞA ESPRİSİ
Erdoğan, Bush ile görüşmeye başlar başlamaz, Başkan Bush'a "Siz Teksaslısınız ben de Kasımpaşalıyım" dediğini aktardı. MYK üyelerinin, "Kasımpaşa'nın neresi olduğunu Başkan Bush anladı mı" sorusuna "Anlamış oldu" yanıtını vermesi gülüşmelere neden oldu. Erdoğan, terörle mücadelede Başkan Bush'a kararlılıklarını ifade ettiklerini vurgulayarak, şöyle dedi: "Sayın Bush'a sabrımızın ve dayanma gücümüzün kalmadığını söyledim. Artık PKK terörünün bitirilmesi gerektiğini vurguladım. 'Barzani mi, Irak mı, Türkiye mi artık kararınızı verin' dedim." Erdoğan, olası bir sınır ötesi operasyonunun yakın olduğunu da vurgularken, tarih vermemeye özen gösterdi. MYK üyelerinin, Başbakan'ın anlatımlarından, sınır ötesi operasyonun Erdoğan'ın Çek Cumhuriyeti'ne yapacağı geziden sonra başlayabileceği izlenimi edindikleri belirtildi.