kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Karısı için istifa etti

Koalisyon hükümetinin ortağı, dün ani bir kararla istifa etti. Gerekçe olarak "Özel nedenler" dedi. Ancak yakınları, ağır hasta olan karısına destek olmak için bu kararı aldığını söyledi..
Siyasi kariyerinde en üst basamağa bir kala istifa etti. Üstelik nedeni ne parti içinde desteğinin azalması, ne bir skandal ne de bir siyasi krizdi. O, yoğun iş temposundan vakit ayıramadığı eşinin kansere yakalanması üzerine, yanında olabilmek için kariyerini geri plana attı... Almanya Başbakan Yardımcısı ve Çalışma Bakanı Franz Müntefering, eşi Ankepetra'nın durumu kötüleşince de düşünmeden istifasını verdi.

BEŞ KEZ AMELİYAT OLDU
Başbakan Angela Merkel'in partisi CDU/CSU ittifakı ile SPD'nin koalisyon hükümetindeki kilit ismi Müntefering, geçen hafta ameliyat masasına yatan eşi Ankepetra için bütün randevularını iptal etmişti. 2001'den beri 5 kez ameliyat geçiren eşine tam destek verebilmek için bu yeterli olmayınca, istifa kararı aldı. Yoğun politika hayatından çıkmasının siyasi bir neden olmadığını, sadece eşinin hastalığında yanında olmak istediğini dile getirdi.

ÖRNEK BİR AİLE BABASIDIR'
Açıklama yaparken çok rahat olduğu dikkat çeken Müntefering'in bu kararı partisi SPD için de büyük bir darbe oldu. Müntefering dün yaptığı açıklamada parlemontadaki görevlerine devam ederken eşine destek olamayacağına karar verdiğini söyledi. İkinci evliliğini yaptığı 12 yıllık eşi Ankepetra ile 2 kız çocuğu olan Müntefering, yakınları tarafından örnek bir aile babası olarak gösteriliyor. Başbakan Merkel de "ayrılık kararına üzüldüğünü" dile getirdi.
Haberin fotoğrafları