kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hakan'ı günah keçisi yapmak günah!

- 8-0'lık maçı izlerken ne düşündünüz?
- Eski yönetici arkadaşlarımla dışarıdaydım, 35. dakikada kötü gidişatı gördüm ve kalkıp eve gittim. Evde de televizyonu açtım ama bakmadım bile; sadece ikinci devre 15 dakikada izledim. 2-0'dan sonra bir şey düşünmek istemedim.

- Tek suçlu kaleci Hakan mı?
- Bence hiç değil. Hakan çok iyi ama çok şanssız bir kaleci bence. Baştan öyle toplar çeldi ki, 'benim' diyen kaleci bile çelemezdi. Sürekli top gelirse sizin de çıkartamayacağınız toplar olacaktır.

- Genelde tek sorumlu kaleci olur ya...
- Günah! Liverpool maçındaki durumun günah keçisi Hakan olursa hakikaten günah. Teknik kadrosu, futbolcusu, yöneticisi, geçmiş yöneticisi, hakemi, o kadar çok sorumlu var ki, suç bir tek Hakan'a kalırsa üzülürüm...

- Bu 8-0 dibe çöküş gibi tekrar yukarı çıkmayı sağlayabilir mi?
- Sadece umabilirim ama şu var ki Beşiktaş'ın olmadığı ya da Beşiktaş'ın geride kaldığı bir lig, devam etmez. Beşiktaş ketenpereye getirilmeye çalışılıyorsa, bu Beşiktaş'ın içinden kaynaklanmaz, dışından kaynaklanır. Futbol endüstrisinin mantığını bilenler, paranın nasıl geldiğini, paranın işleyişinin mantığını bilen insanlar, ne kadar çok derbi, ne kadar çok heyecan varsa sistemin o kadar büyüdüğünü görürler.