kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kampanyaya destek veren ünlü isimler arasında Zerrin Sümer, Bahar Korçan, Bülent Alkış, Zeynep Gülmez, Funda Şirinkal, Refik Durbaş ve Uğur Demirpehlivan da bulunuyor.

Anne ve bebeklerin canı sağ olsun

ÖZLEM AVCI MAGAZİN
Anne ve yenidoğan bebeklerin ölümünü engellemek için biraraya gelen ünlüler Sağlık Bakanlığı'nın 'Bebeğim Sağ Olsun' kampanyası ile toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor..
Türkiye'nin ünlü isimleri anne ve yenidoğan bebek ölümlerinin engellenmesini amaçlayan 'Bebeğim Sağ Olsun' kampanyası için bir araya geldi. 8 Kasım'da Sait Halim Paşa Yalısı'nda düzenlenen basın toplantısına katılarak kampanyaya destek veren ünlülerden Bahar Korçan, Bülent Alkış, Zeynep Gülmez, Funda Şirinkal, Zerrin Sümer, Refik Durbaş ve Uğur Demirpehlivan kadınlara ve bebeklere yaşamlarının korunması için gerekli bilgileri yayacaklarına dair söz verdiler.

ÇÖZÜMÜ ÇOK BASİT
'Bebeğim Sağ Olsun' şalı ve kolyesi takan ünlü isimler; şöyle konuştu: "Yaşam kurtarıcı, çok basit çözümler varken, kimsenin annesini, karısını ve bebeğini kaybetmemesi gerektiğine inanıyorum. Bu bilgileri aktarma ve yayma sözü veriyorum. Bebeğin canı anneye, annenin canı bebeğe bağlı. Bebeğim sağ olsun, eşim sağ olsun, annelerimiz sağ olsun." Oyuncu Zerrin Sümer bugün 30 yaşına gelen oğlunun doğumunu o günkü tıp ve Türkiye koşullarında zorluklarla yaptığını söyledi.

TOPLUM BİLİNÇLENMELİ

5 ay önce baba olan Bülent Alkış; erkeklerin, eşleri ve bebekleri ile ilgilenmesini, onların yanında kesinlikle sigara içmemelerini istedi. Zeynep Gülmez ise gördüğü Doğu illerinde kadınların ve ailelerin bilgi eksikliği içinde olduğunun altını çizdi. Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Bahar Korçan, hamileliğinin çok ağır geçtiğini ve kızı için 'yaşamaz' demelerine rağmen sağlıklı doğduğunu anlattı. Korçan engellenebilir nedenlerle annelerin ve bebeklerin hayatını kaybetmemesi, sağlıklı nesillerin yetişmesi için çevresindeki herkesi bilgilendireceğini belirtti.