kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türk babanın çığlığı Emirlik'ten duyuldu

Murat KEKLİKÇİ SABAH
Suudi Arabistan'da 4 yıl önce doğan oğullarının Arap ailenin bebeğiyle karıştığını öğrenip yardım isteyen Türk aile için, Riyad'daki Türk Büyükelçiliği ile Nejran Emirliği kolları sıvadı..
Suudi Arabistan'da doğan oğlunun bir Arap ailenin bebeğiyle karıştığını öğrendikten sonra SABAH aracılığıyla Türkiye'de bulunan Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Aziz El Suud'a 'çocukları ayırmayın' diye seslenen Türk baba Yusuf Cüce'nin çığlığı yanıt buldu. Riyad'daki Türk Büyükelçiliği ile iki ailenin yaşadığı Nejran Emirliği çocukların bir araya getirilebilmesi için kolları sıvadı.

'BENİ O ADAMA VERMEYİN'
Baba Yusuf Cüce, dün Türk ve Suudi ailelerin kendi çocuklarına kavuşabilmeleri ve yaşanan karışıklığın bir tazmin yoluna gidebilmesi için çalışmalara başlayan Türk Büyükelçiliği'ne gitti. Burada büyükelçi ve konuyla ilgili yetkililerle görüşen Baba Cüce'ye Nejran Emirliği yetkilileri de yine telefonla ulaşarak 'sorunun en olur şekilde çözülebilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını' bildirdiler. "Artık kendi oğluma sarılmak istiyorum" diyen baba Yusuf Cüce, "Suudi ailede büyüyen Ali bizim kanımız bizim canımız. Büyüttüğümüz, Yakup da kendi çocuğumuz. Onu da kendi canımız kendi kanımız sayıyoruz. İki aile her türlü fedakârlığa katlanıp çocuklarımızı bir araya getirmeliyiz" dedi. Yakup'un gerçeği ilk duyduğunda "Beni O adama vermeyin ben Türküm benim babam sensin. Bu adam Arap onu tanımıyorum" dediğini ifade eden Cüce, oğlunun psikolojisindeki bu değişiklikten sonra kendisine "Ben seni hiçbir zaman bırakmam. Sadece bir ağabeyin ya da kardeşin daha olduğunu bil" dediğini söyledi.

UZMANLAR UYARDI...
Konuyla ilgili Psikolog Olcay Tüzün, "Uzman yardım gözetiminde açıklanacak gerçekle birlikte öz anne ve babası ile tanıştıktan sonra kendilerini büyüten aile ile de görüşmeye devam edecekleri açıklanarak yumuşak bir geçiş sağlanmalı" derken, Psikolog Alanur Oğuzalp ise, "Her iki aile birbirine yakın olmalı" dedi.
Haberin fotoğrafları