kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkiye Ata'yı andı

Atatürk, ölümünün 69. yıldönümünde tüm yurtta anıldı. Anıtkabir'i 546 bin kişi, rekor sayıyla ziyaret etti. Dolmabahçe Sarayı ziyaretçi akınına uğradı..
Atatürk'ün ölümünün 69. yıldönümü nedeniyle Ankara'da ilk önce Anıtkabir'de tören düzenlendi. Anıtkabir'deki törenden sonra devlet erkânı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nun düzenlediği "Okunuşunun 80. Yılında Büyük Nutuk'un Değeri" konulu konferansa katıldı. 29 Ekim'de 427 bin kişinin ziyaret ettiği Anıtkabir'i dün 546 bin kişi ziyaret edince rekor kırıldı.

AYAĞA KALKMADI
5 profesörün Nutuk'u anlattığı konferansa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları katıldı. Cumhurbaşkanı Gül kürsüye çıkarken Org. Büyükanıt ve kuvvet komutanlarının ayağa kalkmaması dikkat çekti. Başbakan Erdoğan, konferans başlamadan önce Büyükanıt ile bir süre neşeli bir şekilde sohbet etti. Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında Atatürk'e bağlılığın ve saygının en güzel göstergesinin sorunları çözme gücündeki bir Türkiye'nin inşası için çalışmak olduğunu söyledi. Atatürk'ün gösterdiği hedeflere, en çok bu dönemde yaklaşıldığını belirten Gül, "O'nun 69. ölüm yıldönümünde ilelebet yaşatma azim ve kararlılığında olduğumuz Cumhuriyet, emin ellerdedir" dedi. Erdoğan da, "Türkiye, Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kazanımlarından geri adım atma gibi bir anlayışı asla gündemine almaz, alamaz ve bugüne kadar bu olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır" dedi.
Haberin fotoğrafları