kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Başbakanlık: Tezkereyi kullanmaya kararlıyız

Yeni Haber
Başbakanlık, terör örgütü PKK ile mücadelede tezkerenin kullanılması konusunda kararlı olunduğunu açıkladı.

*"KARE KARE ERDOĞAN BUSH GÖRÜŞMESİ" için tıklayınız

Başbakanlık Basın Merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, PKK ile mücadele etmek için hükümetin tezkereyi kullanma konusunda kararlılığının devam ettiği bildirildi. Başbakanlığın açıklaması aynen şöyle:

"Sayın Başbakanımızın Başkan Bush ile yapmış olduğu görüşme, her iki ülkenin terörle mücadelede ortak siyasi iradesini sergilemiştir. Bahse konu görüşme, PKK terör örgütüne karşı iki ülkenin siyasi, diplomatik ve askeri işbirliğini daha da geliştirmesi amacına odaklanmıştır.

Nitekim, Başkan Bush'un görüşmeyi takiben yapmış olduğu açıklamada PKK terör örgütünü Türkiye, ABD ve Irak'ın ortak düşmanı olarak tanımlamış olması ortaya çıkan bu iradenin bir başka tezahürüdür. Bu görüşmede PKK terörizmine karşı yürütülecek çok yönlü ve kapsamlı işbirliğinin temel esasları üzerinde durulmuştur. Her iki taraf, bu konuda acil adımlar atılması hususunda mutabık kalmıştır.

Konuya tüm veçheleriyle bakılmış ve Türkiye ile ABD arasındaki ortak iradeye uygun olarak, askeri tedbirler meyanında, makamlarımız arasında operasyonel koordinasyonun sağlanması amacıyla doğrudan iletişim kanallarının güçlendirilmesi kararlaştırılmıştır.

Bu bağlamda, iyi, sağlam, zamanlı ve modern teknoloji kullanan istihbarat paylaşımının acil olarak gerçekleştirilmesi üzerinde durulmuştur.
Aynı şekilde, PKK ile mücadelede diplomatik ve siyasi anlamda alınabilecek önlemler de gözden geçirilmiş ve bu amaçla Ankara ile Washington arasında iletişim kanallarının takviyesi üzerinde görüş birliğine varılmıştır.

PKK terör yuvalarına karşı mücadele amacıyla TBMM'nin verdiği yetkinin kullanılması yönünde hükümetimizin siyasi, diplomatik ve askeri adımları atma kararlılığı devam etmektedir."

(ANKA)