kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Kim bu şımarık kadın?..

Bakın yasal adı üzerinde.. "Cevap ve düzeltme!.."
Bu ülkede yasalar hakkında yanlış yayın yapılan insanlara cevap ve düzeltme hakkı veriyor. Gerekirse mahkeme aracılığıyla.. Ama dikkat buyurun.. Cevap ve düzeltme.. İtham etme, suçlama, hakaret etme diye bir hak yok..
Ama düzeltme metinlerini kaleme alanlar, ellerine fırsat geçmişçesine, mal bulmuş magribi havasında saldırıyorlar. Çoğu zaman da mahkemelerimiz bu "Saldırı" metinlerini, Cevap ve Düzeltme Hakkı içinde yorumlayıp, yayınına karar veriyorlar.
Şimdi bakın..
Bir fahişe benim için "Hıncal benimle pazarlık yaptı. İlişkiye girdik. Ama daha sonra paramı ödemedi" diyebilir.
Bu ithama karşı, ayni yayın organında Cevap ve Düzeltme Hakkı kullanabilirim.
İki şey diyebilirim.
1-Pazarlık ettik. İlişkiye girdim, parasını ödedim.
2-Böyle bir olay yok. Bu kadını tanımıyorum.
O kadar.. Başkaca bir cevabım olamaz. Ayrıca, hakarete uğradığımı, aşağılandığımı ileri sürerek dava açabilirim. O da ayrı bir haktır.
Ne var ki, "Cevap ve Düzeltme" adı altında " O kadın bir orospudur. Meslekten men edilmeli ve susturulmalıdır" diyemem. Böyle bir hakkım yoktur. Kaldı ki, önemli olan da, söyleyenin kimliği değil, ne söylediğidir. Fahişe bile olsa.. Yanıtın varsa, söylenen söze verirsin. Sözü yanıtlayamıyorsun, inandırıcı olamıyorsun diye söyleyenin kişiliğine saldırıp üstte kalmaya çalışmak, Cevap ve Düzeltme Hakkı değil, hakkın kötüye kullanılışıdır.
Bunları niye yazdım..
Aydın Doğan adına kaleme sarılan Avukat Şehnaz Yüzer, bu defa da Umur Talu'ya saldırdı ve akıl almaz ithamlarını alt alta sıralamakla yetinmedi ve kendisini yargıç yerine koyarak Talu'yu bir de mahkûm etti. Cevap ve Düzeltme Hakkı'nın en kötü kullanılışına örnek mektubunu da "Umur Talu'nun gazetecilik yapmaya devam etme hakkı var mıdır" sorusuyla başlıkladı.
Sorunun muhatabı belli.. Sabah şu anda devletin malı.. Talu'yu devlete ihbar etti.. Açık seçik işine son verilmesini istedi.
Şimdi ben, Şehnaz Yüzer nam hanımın adını kullandığı Aydın Bey'e sormak isterim.. Umur Talu, ya da bir başka gazetecinin meslekten atılmasını, bir daha hiçbir yerde yazdırılmamasını istediniz mi, ister misiniz?.
Aydın Bey'in yanıtını adım gibi biliyorum. Tahmin etmiyor, biliyorum. Aydın Bey'in böyle bir düşüncesi olamaz. O zaman, bu kraldan fazla kralcının yaptığı ne?.
"Bu defa da Umur Talu'ya.." dedim..
Niye.. Bana da saldırdı çünkü.. Beni de gene Aydın Bey adına kaleme aldığını söylediği, üstelik mahkemeden de geçirdiği Cevap ve Düzeltme yazısında, sahtekârlık, üç kâğıtçılık, okurlarını kandırmakla suçladı..
Fatih Altaylı'nın Doğan Gurubu ile bir mücadelesi vardı Petrol Ofisi konusunda.. O konu sonuçlandığında Fatih artık Sabah'ta değildi. Hiçbir gazetede değildi. Söz hakkı yoktu. Ona bu hakkı verdim. "Gel ne diyeceksen köşemde de" diye..
Şehnaz Hanım "Güya Fatih Altaylı'ya söz verme kisvesi altında.." dedi..
Yani, benim Aydın Doğan takıntım var. Ama her ne sebeptense kendim yazamıyorum, yazmak istemiyor, Fatih Altaylı'ya yazdırıyorum. Bundan daha aşağılık bir gazetecilik olur mu?. Dediği kişi, ben.. Bu ülkenin en çok okunan, en inanılan yazarlarından biri.. Bu yüzdendir ki Doğan gurubunun her gazetesinden, bizzat Aydın Bey'in kendisinden defalarca teklif alan Hıncal Uluç..
Ardında 50 onurlu, gururlu, pırıl pırıl yıl bırakan Hıncal!..
Şimdi soruyorum Aydın Bey'e.. Sizinle, ya da Doğan Gurubu ile bir takıntım olduğu hissiniz var mı?. Doğan Medya Center'e en çok gelen gazeteci ben değil miyim?.. Beni defalarca orada, Hürriyet, Milliyet gurubu ile yemek yerken, Doğan Gurubu'nun gecelerine, davetlerine katılırken görmediniz mi?.
Sizin adınıza yazıldığı iddia edilen "Güya Fatih Altaylı'ya söz hakkı vermek.." ifadesine katılıyor musunuz?..
Aydın Bey'in kızları, damadı.. Gurubun diğer önde gelenleri.. Ertuğrul Özkök ve Sedat Ergin.. Güneri Civaoğlu, Hasan Cemal.. Ötekiler?.. Ya sizlerin, içinizden herhangi birinin, hakkımda böyle bir hissi, şüphesi var mı, peki?.
Kaderin tecellisine bakın.. Köşesi gazetesi olmayan Fatih Altaylı'ya söz hakkı tanıdığı için "Aydın Doğan Vekili" Şehnaz Hanım'ın saldırdığı Hıncal Uluç'a, tıpkı Fatih gibi, Sabah'tan uzaklaştırılan Balçiçek Pamir'e söz hakkı verince, hem de Hıncal Uluç'a öfke ve nefretini açıkça ifade eden Ayşe Arman dün sabah köşesinde mesleği adına teşekkür etti. Ayni Hıncal.. Ayni tavır.. Ayni işlem.. Birinde aşağılık adam oluyorum, ötekinde yüce.. Niye?.. Birinde konu Doğan Gurubu.. Ötekinde Sabah!.. Bu mudur, Şehnaz Hanım?..
Umur Talu gazetecilik yapmaya onuruyla devam edecektir.
Bana kalırsa, baro, haddini böylesine aşan, hakkı bu kadar kötüye kullanan, hukuku böylesine ayaklar altına alan mensuplarını sorgulamalıdır, asıl!.
Aydın Bey de..