kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bahçeli: Dağ fare doğurdu

Yeni Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve George W. Bush görüşmesini "dağ fare doğurdu" olarak yorumladı.

Devlet Bahçeli partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı George W. Bush görüşmesini değerlendirdi. Başbakan Erdoğan'ın Bush ile görüşmesinden aradığını bulamadığını belirten Bahçeli, "Görüşmede dağ fare doğurmuş, netice Türkiye için her manada hüsranla sonuçlanmıştır" dedi.

Bahçeli, herkesin zaman kazanmaya, Türkiye'yi etkili tedbirler almaktan caydırmaya çalıştığını ifade ederek, Barzani ve PKK teröristlerinin sınır bölgesinde ağır kış şartlarının hüküm sürmesi için gün saydıklarını söyledi. Kış şartları nedeniyle PKK saldırılarının duracağını ve uluslararası camianın Türkiye'nin sınır ötesi askeri harekatını haklı kılacak şartların ortadan katlığını söyleyeceklerini belirten Bahçeli, böylece PKK unsurlarının rahat bir nefes alacaklarını dile getirdi. Bahçeli, "TBMM'nin onayladığı 17 Ekim tezkeresi ise kullanılmaması önceden planlanan 'sanal ve sahte' bir tezkere olarak hatırlanacaktır" dedi.

Erdoğan-Bush görüşmesinde ABD'nin peşmergenin istikrarını, Türkiye'nin güvenliğinden önde tuttuğunun ortaya çıktığını kaydeden Bahçeli, "Türkiye'nin beka sorunu ABD'nin bölgedeki küçük hesaplarına feda edilmiş, Başkan Bush Türkiye'yi yaralama pahasına teröristleri himaye eden Barzaniyi koruma yolunu seçmiştir. Dün akşamki Beyaz Saray'da yapılan görüşme sonrasında oval ofiste iki liderin yaptığı açıklamada, PKK'nın tasfiyesi, Türkiye'nin Kuzey Irak'a sınır ötesi askeri harekatı, PKK'ya karşı Türkiye ve Amerika'nın etkili sonuç verebilecek çapta ortak operasyonu, Kuzey Irak'taki PKK kamplarının dağıtılması, lider kadrolarının yakalanarak Türkiye'ye iadesi, lojistik desteğinin kesilmesi, Mahmur kampı ve Kandil Dağı yoktur" dedi.

"ORTAK OPERASYON ÇAĞRISI ONUR KIRICI BİR TEDBİRDİR"

Bahçeli şöyle devam etti:
"Aslında sayın Başbakan'ın kamuoyundan beklentisini ve Türkiye'nin mücadelesini, ABD Başkanı ile yapılacak görüşmeye bağlaması ve indirgenmesi en büyük hata olarak görülmelidir. Bu görüşmeden sonra ne cevap alınmış olursa olsun, hükümetin tezkere ile kendisine verilen yetki çerçevesinde terörle mücadele ve sınır ötesi operasyon için artık mazereti ve bahanesi kalmamıştırSon zamanlarda ortaya çıkan ve işbirliğinin de ötesinde bir ortak operasyon çağrısı ise Türkiye için onur kırıcı ve elini zayıflatıcı bir tedbir olarak görülmelidir. Türkiye kendi güvenliğine musallat olan teröristlere yönelik bir operasyon için yeterli güce, inanca, tecrübeye ve orduya sahiptir.Terör yuvalarına yönelik olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapacağı bir sınır ötesi operasyon için Mehmetçiğimize refakat edecek bir güce asla ihtiyaç yoktur. Bu tür bir tekli, ancak ordumuzun harekatına yönelik bir güvensizliğin, denetim ve kontrol altına almak maksatlı bir niyetin işareti sayılmalıdırBu ataletin sürmesi halinde bunun bedeli yakın gelecekte, kardeş kavgasına sürüklenme, ayrışma ve bölünme olarak Türkiye'nin karşısına çıkacaktır. Özellikle son zamanlarda Irak'ın kuzeyindeki oluşumun adı açıkça ve her ortamda telafuz edilmeye başlanmıştır. Kürdistan ifadesi ABD Dışişleri Bakanı'nın beyanından sonra şimdi de Papa'nın pazar ayinine kadar girmiş, karşımızdaki sorun ve tehlikenin adı her platformda seslendirilmeye başlanmıştır."

(ANKA)