kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İran otomobili Samand’a yoğun talep

Yeni Haber
İran Khodro Company (IKCO) firması tarafından üretilen ve Türkiye'de Kasım ayı içinde 19 bin 990 YTL'den satışa sunulacak "Samand" marka otomobillere şimdiden gelen ön talep sayısı bine ulaştı.

Samand'ın Türkiye Distribütörü MYS Otomotiv'in Genel Müdürü Yiğit Seskır, ithalat izninin alınmasının ardından geçen yaklaşık ikibuçuk aylık sürede hızla yapılandıklarını ve satışa hazır hale geldiklerini açıkladı.

Seskır, "Bu sürede, 22 İlde bayiliklerimizi verdik. Bu illerde bayilerimizin aldıkları talep şimdiden bin adede ulaştı. İlk gelen araçlardan almak isteyenler bayilerimize kapora bile ödüyorlar" dedi.

Seskır, dünyanın 14'üncü büyük otomobil fabrikası olan IKCO'da üretilen araçların Türkiye'ye gelişi nedeniyle, servis, yedek parça, uzman kadroların eğitimi gibi konularda da çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte satışa başlayacaklarını belirten Seskır, şu bilgileri verdi:

"Fabrikaya ilk etapta 3 bin araç siparişi vermiştik, satışlar başlamadan gelen yoğun talep nedeniyle bu rakamı 5 bine çıkarmak için görüşmelerimiz sürüyor. Türkiye pazarına büyük önem veriyorlar ve bu nedenle görüşmelerden olumlu sonuç alacağımızı umuyoruz. Türkiye'ye nakledilecek bir grup aracın fabrikadan çıkışı için büyük bir tören düzenlediler. Onlar da bizim kadar heyecanlılar."

Seskır, 22 ilde bayiliklerin verildiğini, bu sayının Kasım ayı sonuna kadar 35'e, Aralık sonuna kadar da 45'e çıkacağını bildirdi.

ANKA