kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Borsanın yeni patronu Birsen'in muhalifi Erkan

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın merakla beklenen yeni başkanı, Osman Birsen ile görüş ayrılıkları nedeniyle geçen yıl borsadan ayrılan eski başkan yardımcısı Hüseyin Erkan oldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Borsanın yeni patronu Birsen'in muhalifi Erkan
300 milyar dolarlık değeri ile yabancı yatırımcıların 'gözde' piyasalarından olan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) yeni patronu 10 yıl borsada Başkan Yardımcılığı görevi üstlenen Hüseyin Erkan oldu. İki dönem art arta göreve atanan Osman Birsen, 10 yılın ardından görevinden ayrılırken, başkanlığa atanan Hüseyin Erkan, görevi dün düzenlenen törenle devraldı. İMKB Başkanlığı'na, görev süresi dolan Osman Birsen'in yerine borsanın eski başkan yardımcılarından Hüseyin Erkan'ın atanmasına ilişkin kararname dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ARTUN'UN PRENSİYDİ
İMKB'nin başkanlığına atanan Hüseyin Erkan'ın borsadaki geçmişi oldukça eski. 13 yıldır İMKB çatısı altında görev yapan Erkan, borsaya ilk adımını 1994 yılında İMKB Dış İlişkiler Araştırma ve Uluslararası Pazar Birimleri Müdürü olarak atmış. Hüseyin Erkan'ı İMKB ile tanıştıran adam 1994 yılında borsa başkanı olan Tuncay Artun'du. Tuncay Artun'un uluslararası piyasalardan sorumlu prensi Hüseyin Erkan, 1996 yılında ise İMKB Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştı. Erkan bu görevi yaklaşık 10 yıl yürüttükten sonra 2006'da istifasını vererek son 1 yıldır faal olarak finans piyasalarında göreve ara vermişti. Edinilen bilgilere göre, 13 yıl görev yaptığı İMKB'den Erkan'ın ayrılmasındaki neden Borsa Başkanı Osman Birsen ile arasında yaşanan görüş ayrılıkları oldu. Aradan 1 yıl geçtikten sonra ise Osman Birsen'in iki dönemdir oturduğu başkanlık koltuğu anlaşmazlıklar nedeniyle yollarını ayırdığı Hüseyin Erkan'ın oldu.

SEÇİM GÜNÜ GELMİŞTİ
Erkan'ın istifa ettiği dönemde İMKB'deki tassarruf tedbirlerini protesto etmek için ayrıldığı kulisleri kamuoyunun gündemine gelmiş ancak asıl nedenin Osman Birsen ile birlikte çalışamaması olduğu öğrenilmişti. Osman Birsen'in ise ikinci dönemde başkanlık ataması 3 Kasım 2002'deki Genel Seçimler ile aynı güne denk gelmiş ve bu atamanın yeni hükümete bırakılmaması daha sonra büyük eleştirilere konu olmuştu. Osman Birsen "10 yılllık başkanlığını borsanın kendi içinden bir başkana devretmekten gurur duyduğunu söyledi. Birsen, "Bizi eleştirenler de dahil herkese teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum'' dedi.