kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İstanbul otomotivin 'Davos'u olacak

Otomotiv dünyasının kalbi 27 Kasım'da İstanbul'da automotivİST'te atacak. Türk ve dünya otomotiv sektörünün önde gelen isimleri, Türkiye'nin otomotiv sektöründeki geleceğini masaya yatıracak..
Birinci Uluslararası İstanbul Otomotiv Kongresi (AutomotivİST), üst yöneticiler (CEO), akademisyenler, sivil toplum örgütlerinin liderleri başta olmak üzere, Türk ve dünya otomotiv sektörünün önde gelen isimlerinin katılımıyla 27 Kasım 2007'de İstanbul'da düzenlenecek. Kongre, Türkiye ve dünya otomotiv sektörünün otoritelerini, fikir önderlerini ve yöneticilerini buluşturmayı hedefliyor. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek kongre "dünyada üreten, dünyada satan'' fikrinden hareketle oluşturulan "Made in World'' konsepti çerçevesinde hayata geçirilecek. Yurtdışından kongreye katılan konuşmacılar, globalleşen sektör, Türkiye otomotiv sektörü, güvenlik testleri, otomotiv basını, tüketici memnuniyeti, sektörde reklam ve pazarlama, otomotivdeki sivil toplum örgütleri, dağıtım kanalları gibi birçok konuda sunum yaparak bilgi ve birikimlerini katılımcılara aktaracak.

OTOMOTİVİN GELECEĞİ
automotivİST kongresini hayata geçiren Yusuf Soylu ve M. Arif Cengiz, kongreyle ilgili hedeflerini şöyle aktardılar: "Avrupa'nın her noktasından, Türk Cumhuriyetleri'nden, Arap Yarımadası'ndan, Rusya'dan ve Kuzey Afrika'dan yaklaşık 4 saat uçuş mesafesindeki coğrafi bölgede, otomotiv sektöründeki kongre boşluğunu dolduruyoruz. Avrupa ile sınırlı kalmayıp yakın gelecekte dünya otomotiv sektörü için vazgeçilmez bir platform yaratmaya çalışıyoruz. Kongreye süreklilik ve saygınlık kazandırarak İstanbul'u otomotivin Davos'u yapmayı hedefliyoruz." Fiat Grup Marka Direktörü Luca De Meo, otomotiv sektörünün dünyada küreselleşmesiyle ilgili konuşmasıyla kongre oturumlarını açacak. Önde gelen otomotiv üreticilerinin Türkiye CEO'ları Ali Pandır (Fiat), Michael Flewitt (Ford), Alain Gabillet (Renault) ve Tamer Ünlü (Toyota), bir oturumda bir araya gelerek Türkiye otomotiv sektörünün dünyadaki konumunu ve geleceğini masaya yatıracak.
Haberin fotoğrafları