kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MAHMUT ÖVÜR

Mardin Rallisi'nden haberiniz var mı?

Doğrusu Ahmet Utlu'dan gelen mail olmasaydı benim de haberim olmayacaktı. Türkiye gerçekten çelişkiler ve ilginçlikler ülkesi...
Bir yanda savaş naraları atılıyor, bir yanda barış çığlıkları... Bir yanda ülkeyi yıkıma götüren gelişmeler yaşanıyor, bir yanda ülkemizin yüz akı olacak olaylara imza atılıyor.
Gerçekten ilginç bir ülke... Yabancılar boşuna hayran değil hareketliliğimize...
Dün dile getirdiğimiz "Tüm Kürtler PKK'lı mı?" sorumuza eski bir gazeteci arkadaşımız Ahmet Utlu'dan cevap geldi. "Ne ilgisi var" diyebilirsiniz. Var, hem de çok var.
Çünkü şu sıralarda Ahmet Utlu Güneydoğu'da ilginç bir etkinliğin için de yer alıyor.
Utlu'yu tanıyanlar nasıl bir etkinlik olacağını az çok tahmin edebilir.
Ahmet Utlu, önce "Elbette tüm Kürtler PKK'lı değil" diyor ve ekliyor:
"Ama terör de hayatımızın bir gerçeği... Buna rağmen Mardin'de bir 'Ralli' başlıyor. Bu, Türkiye'de ilk kez yapılıyor. İstanbullu, Ankaralı pilotlar, görevliler, kamyonlar dolusu malzemeyle Mardin'e geldi. Mardin'i görmelisin. Her yerde bayraklar, posterler. Sokaklardaki insanların, şehirlerine gelen bu aktiviteye olan ilgisi şaşırtacak derecede yüksek. Yarış, Mardin şehir merkezinin çevresindeki 100 kilometreye yakın toprak yol ağı üzerinde yapılıyor. Herkesin terörden söz ettiği, bu bölgeyi günlük hayatından çıkartmayı planladığı dönemde, Mardin ve çevresinde bu organizasyonun yapılması önemli değil mi?"
Elbette çok önemli Ahmet Utlu.
Teröre ve sorunun çözülmesini istemeyenlere hayatı teslim etmemek için bu çabaların sürmesi gerekiyor. Bu nedenle bu etkinliği düzenleyen, başta Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olmak üzere Mardin Valiliği'ne ve ralliye ekonomik destek veren Castrol ile Ford' u yürekten kutluyorum.
Eğer bu tür çabalar olmasaydı, bu ülke içeriden ve dışarıdan yürütülen onca kuşatmaya dayanabilir miydi?