kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ZORLU AİLESİ DE KATILDI Toplantıya Çetinsaya’nın yakın dostu Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ve eşi Zülal Zorlu da katıldı.

2.800 dairelik dev proje satışta

TOKİ'nin hasılat paylaşımı projelerinden İstanbul Gaziosmanpaşa'daki Avrupa Konutları TEM'in ilk daireleri 96 bin YTL'den başlayan fiyatlarla dün satışa çıktı..
TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ve Artaş-Öztaş-Doğu İnşaat Ortak Girişimi'nin İstanbul Gaziosmanpaşa'da inşa edeceği bin 800 dairelik Avrupa Konutları TEM projesinin satışları dün başladı. İstanbul Çırağan Sarayı'nda TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol ve Ortak Girişim Grubu Başkanı Süleyman Çetinsaya'nın katılımı ile önceki gün gerçekleştirilen tanıtım toplantısında projenin toplam maliyeti 480 milyon YTL olarak açıklandı. Konut büyüklüklerinin 64 metrekareden 165 metrekareye kadar farklılık gösterdiği ve ilk 700-800 dairenin 96 bin YTL ila 300 bin YTL arasındaki fiyatlarla satılacağı projede yüzde 1.29'luk faiz oranı ve 10 ay vadeli ödeme planı uygulanacak.

620 MİLYON YTL GELİR
Kasım 2009'da tamamlanacak Avrupa Konutları TEM projesinden toplam 620 milyon YTL gelir beklediklerini açıklayan Ortak Girişim Başkanı Çetinsaya, satıştan teslime kadar geçen sürede konutların en az yüzde 50 prim yapmasını beklediklerini kaydetti. TOKİ Başkanı Bayraktar ise, Emlak Konut'un bu projeden 200 milyon YTL'ye yakın gelir elde edeceğini bildirdi. Bayraktar, "Türkiye genelinde bu tür projelerden (hasılat paylaşımı) 5 milyar dolar civarında kaynak temin edeceğiz. Şimdiye kadar 2 milyar dolarını aldık. Kalan 3 milyar doları ise 2,5 yıllık sürede temin etmeyi öngörüyoruz" dedi. 38 bloktan oluşacak Avrupa Konutları TEM, İstanbul'un tek parselde inşa edilen en büyük konut projesi. Toplam inşaat alanı 500 bin metrekare olan projenin 100 bin metrekarelik yeşil alanı bulunacak.