kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Obama: "İran'a farklı yaklaşacağım"

Yeni Haber
ABD'de Demokratların başkanlık seçiminde aday adayı olan Illinois Senatörü Barrack Obama, seçilirse İran'a yaklaşımının farklı olacağını, bu ülke ile doğrudan ilişki kuracağını açıkladı...
Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, Obama Chicago'da bir saat süren bir söyleşide, seçilirse İranlı liderlerle bir araya geleceğini belirterek, Tahran'ın Irak'a karışmaktan vazgeçmesi ve terörizm ile nükleer konularda işbirliği yapması durumunda, "rejim değişikliği" aramadan bu ülkeye ekonomik teşviklerde bulunabileceğini söyledi.

İran ile yeni bir ilişki kurmanın Irak'ta istikrarı sağlama çabaları için temel unsur olacağını ifade eden Obama, seçildiği taktirde Irak'taki Amerikan askerlerini çekerken, İran ve diğer bölge güçleri ile "faal bir kişisel diplomasi" kurmayı hedeflediğini kaydetti. Demokrat aday Obama, İran'ın Irak'taki Şii grupları destekleyerek sorumsuzca davrandığını ve Tahran'ın şüpheli nükleer programı ile terörist faaliyetlere desteğinin endişe yarattığını söyleyerek, Tahran'dan bu eylemlerden vazgeçmesini beklediklerini belirtti.Obama, ancak İran'ın davranış değişikliğinin ABD'nin jestleriyle karşılık bulması gerektiğini, bunun da bu ülkenin Dünya Ticaret Örgütü'ne üye olmasıyla başlayabileceğini kaydetti.

HILLARY'NİN ADAYLIK ŞANSI YÜZDE 50'YE DÜŞTÜ İDDİASI

Öte yandan, Temsilciler Meclisi'nin eski Başkanı deneyimli siyasetçi Newton Gingrich, Barrack Obama'nın Demokrat partideki rakibi eski Başkan Bill Clinton'ın eşi Hillary Clinton'ın adaylık şansının yüzde 80'den yüzde 50'ye düştüğünü söyledi.

Gingrich, bir radyo programında yaptığı açıklamada, Hillary Clinton'ın son tartışma programındaki performansının çok kötü olduğunu ifade ederek bu programın ardından Clinton'ın Demokrat partiden başkanlık seçimine aday olma şansının yüzde 80'den yüzde 50'ye düştüğünü ileri sürdü.