kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hollywood yazarları grev yapacak

Yeni Haber
ABD'de televizyon ve film senaryosu yazarları 20 yıllık aradan sonra isim hakkı sorunları nedeniyle grev yapacak.

Amerika Yazarlar Birliği'nin Başkanı Patric Verrone'nin dün kapalı kapılar ardında yapılan toplantıda grev kararıyla ilgili açıklamayı yaptığı bildirilirken, "Deuce Bigalow: European Gigolo" adlı filmin yazarı Dave Gerrett, toplantıda ortak duyguların hakim olduğunu, hiç kimsenin grev istediğini sanmadığını, ancak insanların müzakere komitesinin arkasında olduğunu söyledi.

Amerika Yazarlar Birliği kurulunun bugün bir araya gelerek, grev çağrısında bulunacağı, grevin ne zaman başlayacağına karar vereceği ve bunu üyelerine duyuracağı belirtildi.

Sinema Filmleri ve Televizyon Yapımcıları Derneği Başkanı Nick Counter ise grev kararının kendileri için şaşırtıcı olmadığını ifade ederek, yazarlar birliğiyle bir araya gelip hafta sonuna kadar anlaşmaya varmaya hazır olduklarını kaydetti.

Greve karşı olan deneyimli yazarlardan Janis Hirsch, grev kararından üzüntü duyduğunu, ancak bu konuda birliğini destekleyeceğini söyledi.Amerikan Yazarlar Birliği kurulu müzakare heyetine, 12 bin üyesi adına, gerekirse grev kararı alma yetkisi vermişti. Hollywood'da yazarlar en son 1988'de grev yapmıştı.

Yazarların olası grevinde televizyonların elinde, özellikle de en çok izlenen saatlerde gösterilen film ve televizyon şovlarından yeterince stok olduğu için ilk aşamada etkilenmeyeceği bildiriliyor.

Yazarlar ile yapımcılar arasında en fazla ihtilafa neden olan konunun DVD gelirlerinden yazarlara ödenen pay olduğu belirtiliyor. Yazarlar ayrıca internet ve dijital platformda film materyallerinin satışlarından elde edilen gelirlerden pay istiyor.

(AA)