kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Çağan Irmak

Mandalinayı bilmem ama senaryomu çaldı!

BÜLENT İPEK
'Babam ve Oğlum' filminin senaryosunun çalıntı olduğu iddiasıyla suçlanan Çağan Irmak, 2002 yılında da bir başka çalıntı senaryo iddiasıyla Semra Dinçer tarafından mahkemeye verilmiş!..
Çağan Irmak'ın sicili temiz çıkmadı. 'Babam ve Oğlum'un senaryosunun, 'Kırmızı Kediler' kitabından çalıntı olduğunu iddia eden Fatma Karahisarlı'ya "Çocuklumda komşumun bahçesinden mandalina bile çalmadım" diyen Irmak'ın daha önce de aynı şekilde suçlandığı ortaya çıktı. Üstelik 2002'de 'Bir Aşk Hikayesi' adlı TV filminin senaryosunu çaldığı iddiasıyla yargılandığı ve beraat ettiği öğrenildi.

Alışkanlık olmasın
Davacı olan Semra Dinçer; "Çağan Irmak'ın mandalina çalıp çalmadığını bilmem ama benim senaryomu çalmıştı" diye konuyu gündeme getirdi: "Hadi o zaman gençti, cahildi diyelim, bunu hâlâ yaptığı iddia ediliyor. O zaman bunun alışkanlık haline gelmemesi için çalışmak lazım."

Ben de açardım
Çağan Irmak ise Dinçer'in sözlerine şöyle cevap verdi: "25 yaşındaydım. Önüme bir hikaye kondu. Parası ödenmiş bu hikayeyi senaryoya dönüştürmemi istediler. Jenerikte Semra Dinçer'in adının 'hikaye yazarı' olarak geçmesi gerekiyordu. Adı yazılmayınca haklı olarak dava açtı. Benim de başıma gelse, ben de açardım."
Haberin fotoğrafları