kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Engin Yiğitgil, Nimet Demir'in amacının, festivali ve TÜRSAK'ı karalamak olduğunu belirtiyor.

Siz affetseniz de ben kendimi affetmem!

Basına bir açıklama gönderen Nimet Demir, dayak yediğini iddia ettiği TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil'in kendisinden özür dilediğini söyledi: Siz beni affetseniz bile, yaptığım şey için ben kendimi hiç affetmeyeciğim..
TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil'in, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin basın danışmanlığını üstlenen Bir İletişim'in Genel Müdürü Nimet Demir'e sözlü ve fiziki saldırıda bulunduğu haberleri, iki tarafı birbirine düşürdü. Yiğitgil haberleri yalanlayıp Demir'i; TÜRSAK'ı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni ve festivali karalamakla suçladı. Demir ise, bu iddiayı tamamen 'hedef şaşırtmayı' amaçlayan 'akıl dışı' bir saptırma olarak değerlendirdi.

Sesi kısılmadı mı?

Demir önceki gün de basına bir açıklama gönderdi. Bir İletişim olarak yaşanan olayın hukuki, vicdani ve ahlaki takipçisi olacaklarını açıklayan Demir, Yiğitgil'in aşağıdaki sorulara yanıt vermesini istedi:
* Nimet Demir'e fiziki saldırı girişiminde bulunmuş mudur?
* "Defedin bu karıyı buradan" şeklinde festival güvenlik elemanlarına ısrarla talimat vermiş midir?
* Nimet Demir'e çalışanlarını kastederek, "Seni de kızlarını da ... edeyim" demiş midir?
* Edepli konuşması için uyarıldığında, orada bulunan ve bulunmayan tüm festival üst düzey yöneticilerini de, "... ederim" diye en az 20 dakika bağırmamış mıdır?
* Olaydan 2 gün sonra tanıklar önünde Demir'e "Bak sesim o günden beri kısık!" dememiş midir?
* Aynı görüşmede Nimet Demir'in "Neyse ki basın duymadı" ifadesine karşılık "Fuayede Türkmax'çılar çekim yapmış, Allah'tan kaseti hemen aldık" dememiş midir?

Özür dilemedi mi?
* 24 Ekim saat 12.30'da Nimet Demir'in kaldığı Sheraton Otel'e gelerek, lobide iki şahit önünde Demir'den özür dilemiş midir?
* Yiğitgil, "Abim de ben de genetik olarak hastayız. Tansiyonumuz yükseldiğinde ne yaptığımızı hatırlamayız, o gün sizi tanımamıştım" demiş midir?
* Yiğitgil, Nimet Demir'in "Benden daha yaşlısınız, hem bir profesyonel hem de bir baba olarak nasıl bu kadar kontrolsüz olabilirsiniz. Beni ve kendinizi düşünmediyseniz, hiç tanımıyor olsam da kızınızı da mı düşünmediniz, o haliniz kimbilir onu da ne kadar yaralamıştır" demesi üzerine, "Siz beni affetseniz bile ben böyle bir şey yaptığım için kendimi hiç affetmeyeceğim" demiş midir?