kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tacize uğrayanların utanacağı bir şey yok!

7 yaşındayken eniştesinin cinsel tacizine uğrayan Teri Hatcher, Newsweek dergisinde bir yazı kaleme aldı: Tacize uğrayanların utanacağı bir şey yok. Yıllar sonra anladım ki; asıl utanması gerekenler bunu yapanlar!..
Desperate Housewives dizisinin yıldızı Teri Hatcher, geçtiğimiz yıl Vanity Fair dergisine verdiği bir röportajda, 7 yaşındayken eniştesi Richard Hayes Stone'un tacizine uğradığını söylemişti. Yaşadığı olayı ailesine anlatamadığını belirten güzel yıldız, bu kez Newsweek dergisine konuyla ilgili bir yazı yazdı. İşte Hatcher'ın kaleminden yaşadıkları:

* Eniştem bana, "Benimle gelmek ister misin?" diye sorardı. Ben de onun bu istediğini kabul ederdim utanarak. O zamanlara dair hatırladığım tek şey eniştemle o utanç dolu dakikalarda yalnız olduğumdu.

Arabada sıkıştırırdı!
* Kuzemi almaya gideceğimizi sanmıştım oysa eniştem arabayı ıssız bir park yerine çekmiş ve beni taciz etmişti. O arabada yaşadığım dakikalar, hayatımın en acı anlarıydı. Kendi koltuğundan bana yanaşmaya çalıştığı o kısacık zamanlar bana asırlar gibi gelirdi.

* Tek isteğim benim gibi cinsel tacize uğrayan diğer kurbanların kendilerini yalnız hissetmemesi. Cinsel tacize uğrayanlar yaşadıkları hiçbir şeyden utanmamalı. Asıl utanacak kişiler bunu yapanlar!

Hep kendimi suçladım
* Eniştemin 14 yaşındaki bir genç kızın ölümüne sebep olduğunu 2002 yılında öğrendim. Annem bana sakladığı bir gazeteyi gösterdi. Gazetede, Sarah adında bir genç kızın Richard Stone adında bir adam yüzünden intihar ettiği yazıyordu. Genç kız eniştemin tacizine uğrayıp kendini vurmuştu. O an yaşadıklarımı polise anlatmaya karar verdim.

* Yaşadığım her şeyi polislere anlattım. O anlarda ne giydiğimi bile çok iyi hatırlıyordum. Eniştem kıyafetlerimi çıkarıp bana dokunurdu. "Hoşuna gidiyor mu?" diye sorduğunda, "Hayır" derdim. O da bana, "Bir gün hoşuna gidecek" derdi.

* Ne zaman seks yapsam kendimi suçlu hissettim çünkü küçükken yaşadığım olaylara kendimin sebebiyet verdiğini hissederdim. Ama yıllar içinde olayların hiçbirine kendimin sebep olmadığını anladım.