kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Makbule Temel askeri hastanede başhemşireydi.

Kadın binbaşı kaza kurbanı

Fatih ŞENDİL SABAH
Malatya Askeri Hastanesi'nde görevli 2 çocuk annesi binbaşı Makbule Temel, otomobiliyle uçuruma yuvarlanarak öldü..
İzmir Hava Hastanesi'nde görev yaparken kısa bir süre önce Malatya'ya tayin olan ve buradaki Hava Kuvvetleri'ne bağlı Malatya Askeri Hastanesi'nde başhemşire olarak görev yapan 35 yaşındaki binbaşı Makbule Bulut, önceki sabah erken kalktı. Genellikle bu saatte kalktığında yürüyüş yapan Bulut, bu kez kendisine ait otomobille dolaşmaya çıktı. Kendisi gibi binbaşı olan eşi Melih Temel ile iki çocuğunu evde uyurken bırakan Makbule Temel, saat 08.00 sıralarında Yeşilyurt Bölgesine geldiğinde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı direksiyon hâkimiyetini kaybederek önce orta refüje çarptı, ardından da yol kenarındaki uçuruma yuvarlandı.

EŞİNİ ARARKEN ACI HABERİ ALDI
Yoldan geçen vatandaşların ihbarı sonrası bölgeye gelen jandarma ekipleri yaptıkları inceleme sonrası Binbaşı Makbule Temel'in olay yerinde yaşamını yitirdiğini tespit etti. Sabah uykudan kalkan binbaşı Melih Temel, eşinin evde olmadığını görünce hemen telefonla kendisini aradı. Ancak telefonunu evde unutan eşine bir türlü ulaşamadı. Bir süre bekledikten sonra eşini aramaya çıkan Melih Temel, acı haberi telefonla aldı. Sinir krizleri geçiren acılı eş güçlükle sakinleştirildi.

TOPRAĞA VERİLDİ
Talihsiz binbaşının cenazesi, önceki gece 00.30'da THY ait tarifeli uçakla Adnan Menderes Havalimanı'na getirildi. Askeri törenle alınan Makbule Temel'in cenazesi Hatay Mevkisi Hastanesi morguna konuldu. Dün sabah saat 10.00'da düzenlenen törende, eşinin tabutuna sarılıp ağlayan Binbaşı Melih Temel arkadaşları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Talihsiz binbaşı Makbule Temel, daha sonra Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Karayağcılar köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.