kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
"MUTLULUK" MUTLU ETTİ Özgü Namal ve Murat Han "Mutluluk" filmindeki rolleriyle En İyi Kadın ve En İyi Erkek oyuncu ödüllerini aldı.

Ödülleri internete kim sızdırdı?

Hande ŞARMAN
Altın Portakal Film Festivali'nin ödül töreninden önce ödül alacak kişilerin bir internet sitesinde yayınlanması tartışma yarattı. Sitenin, jüri başkanına bu bilgi karşılığında ev aldığı iddia edildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ödülleri internete kim sızdırdı?
Önceki gün yapılan ödül töreniyle sona eren 44'üncü Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde tören sonrası "köstebek" ve "dayak" tartışması başladı. Ödül törenine saatler kala bir internet sitesinde ödül alacak isimlerin açıklanması "haberi kim sızdırdı" tartışması yaratırken, TURSAK da Festival Başkanı Engin Yiğitgil'in adının karıştığı "dayak" olayıyla ilgili iddiayı ortaya atan Nimet Demir ile haberi yazan gazeteciler hakkında dava açağını duyurdu.

'DAVETTEN ANLAŞILDI'
Törende ödüllerin açıklanmasıyla birlikte internet sitesinde verilen ve en iyi film, en iyi kadın oyuncu, erkek oyuncu ve yardımcı oyuncu dallarındaki ödüllerle ilgili haberin doğru çıktığı görüldü. Bunun üzerine Festival Komitesi bir açıklama yayımlayarak Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın sonuçlarının sadece Jüri Başkanı'nda yer aldığını ve onun dışında kimseye duyurulmadığı bildirildi. Haberlerin sızma sebebinin de ödül alacak sanatçıların telefonla aranıp "Bu gece törene mutlaka katılmalısınız" denilmesi olduğu ileri sürüldü. Medyatava'dan SABAH'a yapılan açıklamada "Her gazeteci gibi duyum aldık" denildi. Sitede ayrıca "festival komitesinden belediyeye yakın bir ismin" listenin birebir doğru çıkmasından sonra "Bu site listeyi jüriden aldı. Bir jüri üyesine bu listeyi sızdırması için bir ev satın aldılar" diye bağırdığı iddia edilen bir haber yayınlandı. Medyatava yöneticileri bu haberleriyle ilgili olarak "Öyle bir şey akla aykırı" yorumunu yaptı.