kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Ertuğrul, gerçekten "Sus!.."

Ertuğrul Özkök son günlerde en konuşulan gazeteci. Bir yandan yönettiği gazete Hürriyet'in manşetleri, öte yanda kendisinin baş yazıları, Özkök'ün tehlikeli halde şahinleştiğini göstermeye başlayınca, her kesimden eleştiriler yoğunlaştı.
Özkök Pazar günü fena halde "susmayan" bir yazıyla "Ben susuyorum" derken kendisini eleştirenlere meydan okudu..
Sevgili Dostuma, "Susuyorum" dediği gün kendi gazetesine bakmasını tavsiye edeceğim.
Latif Demirci'nin enfes çizgileri.. Press Bey evden çıkarken korumasına "Günaydın.. Raaat!!" diye bağırıyor. Sarışın Media Hanım da "İki kez sınır ötesi yorumu yaptın da, kurmay köşe yazarı mı oldun" diyor..
Tahriklere kapılan hizmetçi Güllü Kadın da çığlık atıyor.. "Amanınnn.. Kapıya Kürt Kedisi bırakmışlar, Press Bey!.."
Kim Latif'in çizdiği tip, Ertuğrul?.. Güllü Kadını bu hale getiren kim?.
Adını köşemde niçin geçirmediğimi iyi bilen popüler yazarın, NTV'de Mehmetçik diye şiir okuyan Müjde Ar'la dalga geçiyor güya..
"Müjde Ar ablamız da gündeme uyum sağlamamış mı?..
"Efendim esen milli rüzgârın etkisiyle hıçkırık efektli bir Mehmetçik Şiiri patlatmamış mı?..
"En çılgınımız bile hesabını kitabını iyi biliyor.. İşte ben buna uyuz oluyorum.."
Bu laflar "Müjde sana söylüyorum, Müdürüm sen anla" olmasın sakın?.. Yazarın kime uyuz oluyor aslında, ülkenin ortamından reyting sağlamaya kalkıştığı için?..
Peki ya Enis Berberoğlu'nun "Zafer böyle kazanılmaz" başlıklı yazısı..
"ABD, Barzani ve Talabani müttefik iken, 30 bin cana mal olan mücadeleyi unutup, 'Ne duruyorsunuz, hemen Irak'a girin' diye tutturan isterik ruhu kabullenemem.." diyor Berberoğlu!.. "İsterik ruh" kim sence Ertuğrul?..
"Ben PKK ile Kürtleri ayırıyorum" diyorsun Sevgili Dostum..
Sen ne dersen de, anlattıkların karşındakilerin anladığı kadardır. Hürriyet'in birinci sayfalarını ve senin yazılarını, tahrik edilmiş halkın nasıl anladığını merak ediyorsan, o zaman da, kendi gurubunun gazetesi Radikal'e bak, Pazar günkü..
Bu ülkenin hem de Batısında yaşayan insanların ve kurumların sadece "Kürt" oldukları için nasıl saldırıya uğradıkları haberlerini oku, resimlerine bak..
"Yazıların üstyapıda tebessüm uyandırır, ama altyapıyı bir Kürt 6-7 Eylülüne hazırlar" derken kastettiğim buydu, Sevgili Dostum..
Kast ettiğim buydu..
Türkiye'yi 6-7 Eylül'e getiren günleri bir araştır.. Nasıl geldiğini gör. Getirenleri gör. 6-7 Eylül'de içte ve dışta neler kaybettiğimizi bir düşün..
Kürt 6-7 Eylül'ü, PKK'nın hedefi Ertuğrul.. Onlar Kuzey Irak'a girmemizi, onlar büyük kentlerimizde Kürtlere toplu saldırılara girişilmesini hedefliyor.. Tüm tahrikleri bu iki hedefe yönelik.. Enis haklı.. "Zafer böyle kazanılmaz" derken.
Çünkü bu onların zaferi olur!.. Çünkü dünyayı onların yanına iteriz.
Oyuna gelme Ertuğrul!.. Ülkeyi de getirme..
Sakin ol.. Soğukkanlı ol.. Sabırlı ol, Sevgili Dostum!..