kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
E. Olmert

'Kansere yakalandım'

İsrail Başbakanı, konuyu bildirmeden basını acil toplantıya çağırdı. Prostat kanseri olduğunu, ameliyat geçireceğini, hayati tehlike olmadığını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Kansere yakalandım'
İsrail dün 2006'da felç geçiren eski başbakan Ariel Sharon'dan görevi devralan Ehud Olmert'in sağlık sorunuyla sarsıldı. Sabah saatlerinde başbakanın sağlık durumu ile ilgili bir basın konferansı düzenleyeceğine dair radyolardan yapılan anonslar ülke borsasını altüst etti. Öğle saatlerinde iki doktorunu da yanına alarak açıklama yapan Olmert 10 önce yaptırdığı rutin sağlık testinde prostat kanseri olduğunu öğrendiğini söyledi.

'GÖREVİMİN BAŞINDAYIM'
Endişeler Başbakan'ın ağır fiziksel sonuçlar ortaya çıkan kemoterapi tedavisi görürse, görevine devam edemeyeceği yönündeydi. Ancak Olmert'in ameliyatla kontrol altına alınabilecek küçük bir tümörü bulunduğu ve kemoterapiye gerek olmadığı belirtildi. Olmert birkaç ay sonra bıçak altına yatacağını söyleyerek "Doktorlar iyileşme şansımın yüksek olduğunu söyledi. Görevimi de ameliyattan birkaç saat öncesine kadar ve hemen sonrasında yürüteceğim" dedi. Ameliyatı döneminde başbakanlık koltuğuna kadın Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'nin oturacağı beklenliyor.