kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sağlık Turu

Sigara tiryakisi annenin bebeği obezliğe yakın
Japonya'da yapılan bir araştırmaya göre, sigara tiryakisi annelerin, hatta sadece gebeliğin başında sigara içenlerin çocukları, diğerlerine göre, yaklaşık üç kat fazla obez olma riskiyle karşı karşıya bulunuyor. Ayrıca, annesi hamilelik döneminde kahvaltı etme alışkanlığı olmayan çocuğun kilo sorunuyla karşılaşma riskinin de 2.4 kez fazla olduğu ortaya çıktı.

Evlilikte tehlike sınırı 5 yıla düştü
Uluslararası bir araştırma, evlilikte yeni tehlike sınırının 7 yıldan 5 yıla düştüğünü ortaya çıkardı. Rusya, ABD, Almanya ve İskandinavya'da yapılan araştırmayı yürüten uzmanlardan Aiva Jasilioniene, "İlk 4 yılda çiftler birbirlerine deneyimlerini aktarıyor, birlikte çocuk büyütüyor. Ancak 5'inci yıla gelindiğinde birbirlerinden bıkmış oluyorlar" dedi.

Kırılan kemik için 'biyolojik alçı' geliştirildi
İngiliz araştırmacılar kemik kırılmalarında devrim yaratacak yeni bir "biyolojik alçı" geliştirdi. Queens ve Leeds Üniversiteleri'nce geliştirilen yeni tür "kemik alçısı" kaynaması zor kemikler arasında doğal alçı vazifesi görüyor. Uzmanlar bunun ağır kırık ya da omurilik zedelenmelerinde etkin şekilde kullanılabileceğini belirttiler.