kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kahramanlarımız gözyaşlarıyla uğurlandı

Yeni Haber
Hakkari'deki hain saldırıda şehit düşen 12 askerimiz, memleketlerinde düzenlenen cenaze törenleriyle toprağa verildi. Bursa, Antalya, Afyon, Yozgat, Kırıkkale, Ordu, Eskişehir, Adıyaman, Kars, Uşak ve Gaziantep'te düzenlenen cenaze törenlerine ellerindeki Türk bayraklarıyla katılan on binlerce vatandaş teröre lanet yağdırdı.

ASTSUBAY ÇAVUŞ SONER ÖZÜBEK ESKİŞEHİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ


Hakkari'de terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Astsubay Çavuş Soner Özübek, memleketi Eskişehir'de düzenlenen törenle gözyaşları içerisinde son yolcuğuna uğurlandı. Kardeşinin üniformalarını giyen abla, şehite asker selamı ile kardeşini uğurladı.

Şehit Özübek'in cenazesi ambulansla Hava Hastenesi'nden alınarak Reşadiye Camii'ne getirildi. "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları eşliğinde karşılanan şehit Özübek'in cenazesi, askerlerin omuzlarında ambulanstan alınarak musalla taşına kondu. Törene, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.

Baba Tuncer, anne Cemile, kendisi ile aynı yerde askerlik görevini yapan kardeşi Serdar ve kız kardeşi ile birlikte, şehidin tabutunun yanına gelerek uzun süre bekledi. Özübek ailesinin metanetli olması ve ağlaması dikkat çekti. Kız kardeşi ve ağbeyi Serdar, şehidin tabutunun başına son kez geçerek bir süre bekledi. Kardeşinin üniformalarını giyen ablası ise şehidin tabutunun başında bir süre selam durdu. Bu durum, törene katılanları bir hayli duygulandırdı.

Şehid'in naaşı, kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşındı. Bu sırada ellerinde Türk bayrağı ile törene katılan binlerce vatandaş, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", " Askere vurulan eller kırılsın"" şeklinde slogan atıp tekbir getirdi.

Şehidin naaşı, daha sonra top arabasına kondu. Bir süre top arabasında taşınan şehid'in cenazesi daha sonra Kanlıpınar şehitliğinde toprağa verildi.

Bu arada, cenazeye gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bir grup genç tarafından protesto edildi. Bakan Unakıtan'ın camiye gelişi ve gidişi sırasında ellerinde ülkü ocakları bayrakları ile pankartları bulunan grup, " Tayyip oğlunu askere gönder" şeklinde prototesto girişiminde bulundu.

ASTEĞMEN MEHMET BOZKUŞ UŞAK'TA TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'deki saldırıda şehit olan Asteğmen Mehmet Bozkuş'un cenazesi, Uşak Yücetepe Camisinde düzenlenen tören ve kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Sabah saatlerinde Uşak Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit asteğmen Bozkuş'un naaşı, İslice Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Burada anne Cennet, baba İsmail Bozkuş, son kez oğullarının tabutuna dokundu. Kentin değişik noktalarından ellerindeki Türk bayraklarıyla Bozkuş'un evinin önüne gelen vatandaşlar ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'' sloganı attı.

Öğlen saatlerine doğru Bozkuş'un Türk Bayrağı'na sarılı naaşı, Yücetepe Camisine getirildi.

Uşak Valisi Kayhan Kavas, Uşak Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ruhi Candan, Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, şehit Bozkuş'un annesi Cennet, babası İsmail Bozkuş'a başsağlığı diledi.Cenazede anne Cennet ile baba İsmail Bozkuş'un güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Uşak Valisi Kavas, burada düzenlenen törende, şehit asteğmen Mehmet Bozkuş'u ebedi istirahatgahına uğurlamak için toplandıklarını belirterek, ''Dini vecibemizi yerine getirip şehidimizi en güzel şekilde uğurluyoruz. Şehidimiz Mehmet, bu ülkenin bölünmez bütünlüğü ve birliği için en kutsal olan varlığını, canını feda etti. Hepimiz birer Mehmet'iz. Türk ulusu Mehmet'lerin sayesinde bugünlere geldi. Şimdi Mehmet'in bıraktığı bayrağı en yukarıya çıkarmak bizlerin görevi. Mehmet'im rahat uyu. Kanın yerde kalmayacak. Uşak ve Türkiye seni unutmayacak. Ruhun şad olsun'' diye konuştu.

Uşak Müftüsü Osman Akdemir ise hiçbir ordunun Türk ordusunun güç ve kudretinde olmadığını, orduya sahip çıkmanın ilk görevleri olduğunu belirtti. Akdemir, ''Rabbim Türk ordusuna güç ve kuvvet versin. Şehit haberi alınır alınmaz Uşaklılar tek bir yumruk olup bütünleşti. Onbinlerce insan şehidini karşıladı ve şimdi uğurluyoruz. Hakkınızı helal edin. Peygamberimiz Hazreti Muhammed bugün şehidimizi huzuruna alacak ve karşılayacak. Üzülme ey şehit annesi, üzülme ey şehit babası. Oğlunuz en büyük rütbeye ulaştı'' dedi.

Şehit asteğmen Bozkuş'un naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Denizli'den getirilen top arabasına konuldu. Oluşturulan korteje şehit asteğmen Bozkuş'un anne ve babası ile binlerce Uşaklı katıldı. Anne Cennet baba İsmail Bozkuş, oğullarının naaşına el salladılar.Şehit Asteğmen Bozkuş'un naaşı Yeni Mezarlıktaki Garnizon Komutanlığı Şehitliğinde toprağa verildi.

CENAZEDEN NOTLAR


Cenazeye, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Asayiş Kolordu Komutanlığı, Uşak milletvekilleri ve çeşitli sivil toplum örgütleri çelenk gönderdi.

Uşak merkez ve ilçelerinden binlerce vatandaş cenaze törenine katıldı. Bazı ilçe belediyeler, cenaze töreni için çok sayıda araç kaldırdı. Vatandaşlar, ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'', ''Mehmet'im hakkını helal et'', ''Uşak seninle gurur duyuyor'', ''Hepimiz Mehmet'iz'', ''Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir'' sloganı attılar. Cami avlusuna ve etrafına sığmayan bazı vatandaşlar sokakta abdest alarak cenaze namazına eşlik etti.

Cenazeye katılmak isteyen bir grup vatandaş, Ankara-İzmir karayolunu bir süre trafiğe kapattı. Teröre tepki gösteren gruba, bazı vatandaşlar araçlarının kornalarına basarak eşlik etti.

Kent merkezindeki askeri tören nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı. Cenaze namazındaki kalabalık nedeniyle 3 kişi fenalık geçirdi.

Vatandaşlar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Törende 300 polis, 200 asker görev yaptı.

Cenazeye, DSP İzmir Milletvekili Recep Birgün, şehit aileleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

JANDARMA KOMANDO ER SAMET SARAÇ'I ONBİNLER UĞURLUYOR

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan Bursalı Piyade Er Samet Saraç'ın cenazesi, Ulu Cami'de öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından tekbir sesleri eşliğinde Pınarbaşı Garnizon Şehitliği'ne götürülüyor.

Askeri uçakla Van'dan dün gece Bursa'ya getirilen şehit erin cenazesi, askeri yetkililer tarafından Bursa Asker Hastanesi'nin morgundan alınarak Saraç ailesinin merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi İnen Sokak'taki eine getirildi. Yapılan duaların ardından Saraç'ın cenazesi askeri araçla Ulu Cami'ye getirildi. Saraç'ın öz annesi Filiz Turan ile üvey annesi Fahriya Saraç gözyaşlarına hakim olamadı. İki kadın yan yana gelmezken ayrı ayrı yerlere oturtuldu. Askeri erkan tam kadro cami avlusunda yerini aldı. Polis, cenaze için Ulu Cami çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Aile yakınları, askeri personel, siyasetçiler, bürokratlar ve gazeteciler cami avlusuna alındı.

Samet Saraç'ın askere gitmeden sadece 2 ay önce tanıştığı öz annesi Filiz Turan, baba Samet Saraç, aile yakınları, Bursa Valisi Nihat Canpolat, Bursa Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Erdinç, milletvekilleri ve binlerce vatandaş katıldı. Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından askerlerin omuza aldığı Saraç'ın cenazesi Atatürk Caddesi'nde bekletilen top arabasına konuldu. Bu sırada anne Filz Turan ile üvey anne Fahriya Saraç gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Turan, bayan polis memurunun desteğiyle ayakta durabildi. Cenazenin top arabasına konması sırasında izdiham yaşandı. İlk belirlemelere göre cenaze için cami çevresine 50 binin üzerinde kişi toplandı.

Top arabasına konulan Saraç'ın cenazesi Pınarbaşı Şehitliği'ne götürüldü. Yürüyüş sırasındoa ailenin tüm uyarılarına rağmen bazı kişilerin slogan atarak alkışladığı görüldü. Saraç şu sıralar toprağa veriliyor.

15 YIL ARADAN SONRA OĞLUNA KAVUŞAN ANNESİ ZORLUKLA AYAKTA DURDU

Boşandığı eşinden olan ve 15 yıl aradan sonra kavuşabildiği oğlu Samet Saraç'ın Hakkari'de şehit düştüğü haberiyle sarsılan Filiz Turan, cenaze töreninde güçlükle ayakta durabildi.

Teröristlerce şehit edilen oğlunun cenaze töreni için tarihi Ulucamii'nin avlusuna gelen Filiz Turan, yakınları ve sağlık görevlileri tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Yıllar sonra bulabildiği oğlunun Türk Bayrağı'na sarılı tabutunun avluya getirilmesiyle bir kez daha büyük bir acıyla sarsılan Filiz Turan'ın, metanetli durmaya özen göstermesi dikkati çekti.

Ayakta duramadığı için sandalyeye oturtulan Filiz Turan, gazetecilere, ''Duygularım çok acı. İçim acıyor. Oğlumu kaybettim. Yine de oğluma söz verdim, ağlamayacağım'' diyerek, acısını içine gömmeye çalıştı.

Filiz Turan'ın yaşadığı derin acı, cenaze törenine katılan vatandaşların da yüreğini dağladı. Turan'ın arkasında saf tutan vatandaşlar, terör örgütünü lanetleyici sloganlar atarak, bir nebze de olsa acılı annenin üzüntüsüne ortak oldu.

Bu arada, Hakkari'de teröristlerce şehit edilen Jandarma Komando Er Samet Saraç'ın, öz annesine kavuşmadan önce yaşadıklarının detayları ortaya çıktıkça, dramın boyutu daha da büyüdü.

Saraç'ın, annesinden boşanan babası tarafından kardeşiyle birlikte bir aileye evlatlık verildiği, ailenin ölmesi üzerine yeniden babanın yanına döndükleri öğrenildi.

Aradan geçen uzun yıllar boyunca Filiz Turan'ı hiç göremeyen şehit er, askere gitmeden iki ay önce kendi çabalarıyla ''Kokusunu özlediğini'' söylediği annesine kavuşurken, daha sonra kardeşini de annesi ile tanıştırdığı belirtildi.

Sesini son olarak Ramazan Bayramı'nda telefonda duyduğu annesiyle tezkeresini aldıktan sonra yeniden bir araya gelmenin hayallerini kurarken şehit düşen Saraç, binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlanırken, anne Filiz Turan'ın kucağı, bir kez daha boş kaldı.

PİYADE ER ABDURRAHMAN DOĞAN ADIYAMAN'DA DUALARLA TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde bulunan askeri birliğe PKK'lılar tarafından düzenlenen saldırı sonucu şehit olan Piyade Er Abdurrahman Doğan, memleketi Adıyaman'da dualarla toprağa verildi.

Adıyaman, Hakkari'de askerlik görevini yaptığı esnada tezkeresine 5 ay kala terör örgütü PKK ile girdiği silahlı çatışmada şehit düşen Abdurrahman Doğan'a ağladı.

Devlet Hastanesi morgu önünde saatlerce bekleyen Adıyamanlılar şehitlerini karşılarken gözyaşları sel oldu.
Hastane morgundan alınan şehit Doğan'ın naaşı, eskort eşliğinde hükümet konağı önündeki tören alanına getirildi. Hükümet konağı önünde toplanan yaklaşık 20 bin kişi, şehit Doğan'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Şehidin yakınları ise tören alanında sinir krizleri geçirdi. Doktorlar şehit yakınlarını iğne ile sakinleştirmeye çalıştı.

Cenazede konuşan Adıyaman Valisi Halil Işık, "Piyade er Abdurrahman Doğan, yüce Türk milletinin huzur ve güvenliğinin sağlanması ve devletimizin bölünmez bütünlüğüne, birlik ve beraberliğine kast eden terör örgütünün bertaraf edilmesi için sürdürülen mücadelede şehit olmuştur. Şehidimizin manevi hatırası daima canlı tutularak, sonsuza kadar yaşatılacaktır. Şehidimizin ailesinin büyük acısını paylaşıyor, onurlu bir görev uğrunda mevkilerin en yükseği olan şehitlik mertebesine ulaşan Doğan'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." dedi.

Adıyaman Jandarma Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul ise "Vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda gerektiğinde seve seve canımızı feda etmek için yemin ettik. Hepimizde bu yemini etmiş, şehidimizde bu yemini etmiş ve şu anda ettiği yemine sadık kalarak rütbelerin en yükseği olan şahadet mertebesine erişmiştir. Bu genç evladımızı kaybetmenin acısını kelimelerle ifade etmek mümkün değildir. Ancak unutulmamalıdır ki bu milletin şehitleri, Metehanların, Alparslanların, Fatihlerin, Mustafa Kemallerin ve daha nice toprağa düşerek hercüment olmuş isimsiz kahramanların destanı ile büyümüştür." dedi.

Şehit Doğan'ın cenazesi hükümet konağındaki törenin ardından Ulu Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Çemberlitaş Köyü mezarlığında toprağa verildi.

TÜRK BAYRAKLARI AÇILIP, PKK'YA LANET YAĞDI

Ulu Camii'ndeki cenaze töreni sonrasında, binlerce kişi bebek katili terörist başı Abdullah Öcalan için lanetler yağdırırken, sık sık tekbir getirdi.

Ellerinde, Türk bayrakları ile cenazenin ardından teröre lanet yağdıran Adıyamanlılar, şehit Doğan'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

KOMANDO ER TARIK EMEKET SARIKAMIŞ'TA TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkâri'de hain saldırı sonucu şehit olan Komando Er Tarık Emeket (20) gözyaşları ve dualar arasında memleketi Kars'ın Sarıkamış ilçesinde toprağa verildi.

Törene katılan binlerce vatandaş ilk önce Tugay Komutanlığı'na "Bizi de askere alın" diye yürüdü, ardından Mesut Barzani'nin kuklasını ateşe verdi.

Şehit Komando Er Tarık Emeket için ilk tören Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Erzurum 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Sarıkamış 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferit Güler, AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, şehit ailesi, idari ve mülki erkân ve binlerce vatandaş katıldı.

Törenden önce alana toplanan Sarıkamışlılar Türk bayrakları açarak terör örgütü aleyhine slogan attı. Sözde Kürdistan lideri Mesut Barzani'nin kuklasını taşıyan bir grubun tören alanına gelmesiyle tansiyon yükseldi. Slogan atarak yürüyüşüne devam eden grup 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı önüne kadar yürüdü. Burada "Komutanım bizi de askere gönder" diye slogan atan grup uzun süre PKK terör örgütüne de lanet okudu. Askerlerin kapıları kapatarak önlem aldığı alanda komutanların araya girmesiyle grup tören alanına gönderildi. Bu sırada Gürsel Yılmaz isimli bir vatandaş kapının önünden ayrılmayarak askere gitmek istediğini ısrarla söyledi. "47 yaşındayım, iyi silah kullanırım" diyen Yılmaz, "Askere gönderilmek için dilekçe verdim. Ne olur beni askere gönderin. İki de kızım var. Onlar askere karavana hazırlar, yatakhane temizler. Hepimizi askere gönderin." dedi.

Grup daha sonra taşıdıkları Barzani'nin kuklasını benzin dökerek ateşe verdi. Yanan kuklayı yerden yere vuran vatandaşlar daha sonra da maketi ayaklarıyla ezmeye çalışırken izdiham oluşmasına neden oldular. Şehit Komando erin naaşı tören alanına gelirken de ağıtlar yükselmeye başladı. Şehidin yakınları sinir krizleri geçirirken anne Hasgül Emeket bayan polisler tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Bu sırada tabuta sarılan acılı aile ağıtlar yaktı.

Şehidin yengesi "Manzara çok mu güzel? İzleyin bu manzarayı, oturduğunuz yerden izleyin" diye seslendi. Daha sonra şehit er için saygı duruşunda bulunuldu ve ilçe müftüsü Nejdet Arman tarafından cenaze namazı kıldırılarak dualar edildi. Tekbir sesleri eşliğinde bir süre Postane Caddesi üzerinde omuzlarda taşınan şehit erin naşı, daha sonra Aşağı Sallıpınar köyüne götürülerek burada toprağa verildi.

PİYADE ER ZEKERİYA YATI ORDU'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Zekeriya Yatı, memleketi Ordu'nun Kumru ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Piyade Er Zekeriya Yatı'nın cenazesi, Kumru Devlet Hastanesi morguna alınarak önce Fizme Beldesinde ailesinin yaşadığı evin önüne getirildi. Bir süre burada bekletilen cenaze, daha sonra yeniden Kumru ilçesine götürüldü.

İl Jandarma Komutanı Albay Celal Cürek, ilçenin spor sahasında düzenlenen törende, ülkenin bölünmez bütünlüğüne kasteden hainlerin hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklarını söyledi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı dileyen Albay Cürek, çok sayıda seveni bulunan şehit Er Zekeriya Yatı'nın sevenlerine binlerce kişinin daha eklendiğini de ifade etti.

Kalabalık nedeniyle spor alanında kılınan cenaze namazının ardından, şehit er Zekeriya Yatı, Çayüstü Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Cenazenin taşınması sırasında katılımcılar tarafından terör örgüt aleyhine slogan atılırken, şehit erin aile yakınları törene katılanlar tarafından teskin edildi. Tören sırasında şehit erin annesi Hatice Yatı ve baba Hasan Yatı ile kardeşlerinin gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Törene, Vali Said Vakkas Gözlügöl, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Halim Tırkaz, AK Parti Ordu Milletvekilleri Eyüp Fatsa, Mustafa Hamarat, Ayhan Yılmaz, MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ile askeri ve sivil kuruluşların yetkilileri katıldı.

GÖZYAŞLARI YOZGATLI ŞEHİT LOKMAN EKER İÇİN AKTI


Hakkari'de şehit olan Piyade Onbaşı Lokman Eker'in Yozgat'ta düzenlenen cenaze töreninde gözyaşları sel olup aktı.

Yozgat 197'nci şehidini tekbirler ve dualarla uğurladı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Irak sınırına 5 km uzaklıktaki Dağlıca Köyü'nde konuşlu Piyade Taburu'nun emniyetini sağlamakla görevli bölüklerden birine PKK terör örgütü üyelerince yapılan saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Lokman Eker'in cenazesinde gözyaşları sel oldu.

Şehit Er Eker'in naaşı Yozgat Devlet Hastanesi morgundan alınarak ambulansla törenin yapılacağı Yozgat Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Cumhuriyet Meydanında toplanan şehit yakınları ve binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla teröre lanet yağdırdı. "Lokmanlar ölmedi. Şehitler ölmez, vatan bölünmez, Kahrolsun PKK, Askere uzanan eller kırılsın,Hepimiz Mehmet'iz hepimiz askeriz" diye haykırışları göklere yükseldi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, şehit ailesine başsağlığı diledi. Şehit askerin acılı babası Ali İhsan Eker, komutanlara ve valiye "Vatan sağolsun" dedi. Şehit Erin annesi Safinaz Eker ise Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın'a sarılarak ağladı. Kardeşleri ve ablaları ise ayakta güçlükle durabilirken binlerce Yozgatlı şehit için tekbirler getirdi.

İsiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan tören şehit Eker'in özgeçmişinin okunmasıyla devam etti. Törende bir konuşma yapan Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, şehit erin intikamının alınacağının sözünü verdi. Türkiye'yi kimsenin bölemeyeceğini ifade eden Bölge Komutanı, Türk Milleti ve ordusunun birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "Türk ordusu milletin nöbette olan kısmıdır. Hain örgüt tarafından gerçekleştirilen saldırılar ne Türk Milletini nede kahraman ordusunu yıldıramaz. Şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki bu yüce millet ve onun kahraman ordusu dağdaki son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelesini canı pahasına da olsa azim ve kararlılıkla sürdürecektir. Bu milletin sabrını denemeye çalışanlar gaflet ve yanılgı içinde olduklarını er yada geç mutlaka anlayacaklardır."

DTP'lilere de göndermede bulunan Tuğgeneral Aydın, bölücü terör örgütü mensuplarına terörist diyemeyen ve onları kardeşi kabul eden gafillere seslendiğini ifade ederek, şöyle dedi: "Tek dil, tek bayrak, tek vatan, tek devlet uğruna en küçük rütbesiz erinden en rütbeli generaline kadar ettiği yemine sadık kalarak dün olduğu gibi bu günde vatanı için canını seve seve feda edebilecek yüce bir millet güçlü bir ordusu olduğunu herkes tarafından bilinmelidir."

Yozgat Valisi Amir Çiçek de yaptığı konuşmada, şehitliğin önemini anlattı. Şehitliğin rütbelerin en büyüğü olduğunu ifade eden Vali Çiçek, terör örgütünün ülkeyi bölmeye ve parçalamaya yönelik çabalarının sonuçsuz kalacağını söyledi.

Vali Çiçek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına ve üniter devlet yapısını bozmaya yönelik her hareket sonuçsuz kalacaktır, bunu herkes böylece bilmelidir. Şehidimizin kanı yerde kalmayacaktır" dedi.

Şehit Er Eker'in abisi Samet Eker ise güçlükle ayakta durmasına rağmen kısa bir konuşma yaptı. Samet Eker, kardeşinin silah arkadaşlarının kendisini telefonla aradığını ifade ederek, "Dün beni Lokman'ımın silah arkadaşları aradı. Bana ağlama abi, Lokman ölmedi. İnşallah bende burada şehit olurum dedi" İnşallah hepimiz şehit oluruz" şeklinde konuştu.

Şehit er Lokman Eker'in cenazesi, silah arkadaşları ve vatandaşlar tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndan alınarak şehirlerarası otobüs terminaline kadar tekbirlerle omuzlarda taşındı. Eker'in cenazesi daha sonra askeri araca konularak doğduğu köy olan Buzacıoğlu'nda toprağa verilmek üzere konvoy eşliğinde uğurlandı.

Şehit Er Eker için düzenlenen törene ailesi, yakınları Yozgat Valisi Amir Çiçek, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, Amasya Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanı Tuğgeneral Mustafa Küçükayhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sezai Akgün, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Çiçek, Bekir Bozdağ ve binlerce Yozgatlı katıldı.

DİNAR'DA GÜRDAL VE ÖZTÜRK'ÜN CENAZE TÖRENİNE 30 BİN KİŞİ KATILDI

Hakkari'de şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal ve Piyade Er Yavuz Öztürk Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde göz yaşları arasında toprağa verildi.

Uzman Çavuş Gürdal ve er Öztürk için Belediye Sarayı önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon Valisi Haluk İmga, şehit aileleri ile çevre il ve ilçelerden gelen 30 bine yakın vatandaş katıldı.

Dün gece Ankara'dan karayolu ile Dinar Devlet Hastanesi morguna getirilen şehit cenazeleri, askeri birlik eşliğinde tören alanına getirildi. Geliş sırasında meydanı dolduran kalabalık terör örgütü PKK aleyhinde sloganlar attı. Şehit yakınları, şehit tabutlarına sarılarak gözyaşı döktü. Görevli asker ve polisler uzun süre şehit yakınlarını tabutlardan ayıramadı.

Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal'ın babası Mehmet Gürdal, tabuta sarıldığı sırada fenalık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahalesi ile kendine gelen acılı baba, tekrar oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehit uzman çavuşun 4 yaşındaki oğlu Samet ise babasının tabutu başında olup bitenden habersiz meraklı gözlerle etrafı seyretti. Küçük Samet yaşanan izdiham karşısında korktuğu için ağlayarak akrabalarına sarıldı. Uzman Çavuş Selçuk Gürdal'ın eşi Nadiye Gürdal ise güçlükle ayakta durdu. Eşinin resmi şapkasını takan ve pardösüsünü üzerine giyen acılı eş, saygı duruşu esnasında askeri selam vererek bekledi. Şehit Gürdal'ın KKTC'de uzman çavuş olan ağabeyi Zafer Gürdal da kardeşinin resmi elbiseleri ile törene katıldı. Göz yaşlarına ve öfkesine hakim olamayan acılı uzman çavuş ağabeyi, komutanlar tarafından güçlükle sakinleştirildi. Daha sonra tören alanına gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, şehit yakınlarına baş sağlığı dileğinde bulundu. Bakan Eroğlu, şehit uzman çavuşun ağabeyi Zafer Gürdal'ın yanına yaklaşınca tepkiyle karşılaştı. Zafer Gürdal, Bakan Eroğlu'na seslenerek, "Beni de kardeşimin şehit düştüğü yere gönderin. Bende orada görev yapacağım. Eğer beni oraya göndermezseniz her iki elimde yakanızda olacaktır." diye bağırdı.

Törende Şehit uzman çavuşun annesi Zekiye Gürdal ve Şehit Er Yuvuz Öztürk'ün annesi Fatma Öztürk ayakta durmakta güçlük çekince sandalyeye oturtturuldu. Şehit annesi Fatma Öztürk, diğer şehit annesi Zekiye Gürdal'a sarılıp, elini tutarak teselli etmeye çalıştı. Şehit Er Yavuz Öztürk'ün annesi Fatma ve babası Şükrü Öztürk'ün metanetli tavırları dikkatlerden kaçmadı.

Törende İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali İmga kalabalığı hitaben konuşma yaptı. Ardından kürsüye gelen Bakan Veysel Eroğlu, konuşma yapmak istedi. Ancak bu sırada yaklaşık 30 bini bulan kalabalık hep bir ağızdan 'Meclis'te PKK istemiyoruz' şeklinde slogan attı.

Konuşmasını sloganlar eşliğinde sürdürmeye çalışan Bakan Eroğlu, şehitleri acılı bir şekilde uğurladıklarını belirterek, "Bu topraklar yiğitlerimizin kanıyla sulandı. Bayrağımız yıllardır ülkemizin üzerinde dalgalandı, bundan sonra da dalgalanmaya devam edecektir. Kimsenin şüphesi olmasın. Bu verdiğimiz şehitlerin kanı da yerde kalmayacak. Hükümetimiz her türlü tedbiri alıyor. Ayrıca şehitlerin geride kalan bütün aile fertlerine de sahip çıkacağız. Şehitlerimizin ailesine, askerimize ve bütün milletimize baş sağlığı diliyorum." dedi. Törende DTP'li yöneticiler de kalabalık tarafından protesto edildi.

Konuşmaların ardından cenaze namazlarının kılınmasına geçildi. Afyonkarahisar İl Müftüsü İlhami Kemaloğlu önce Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal'ın, ardından da Şehit Er Yavuz Öztürk'ün cenaze namazını kıldırdı. Dualarla ambülânslara konulan şehit Gürdal ve Öztürk'ün cenazeleri toprağa verilerek üzere Dinar'a bağlı Burunkaya ve Göçerli köylerine gönderilerek toprağa verildi.

PİYADE ER MEHMET CÜCÜK GAZİANTEP'TE TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'de şehit düşen Piyade Komando Er Mehmet Cücük, Gaziantep Ulu Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Göksüncük Köyü'nde toprağa verildi.

Şehit Mehmet Cücük'ün cenaze törenine Gaziantep'te görülmemiş bir kalabalık katıldı. Şehit Mehmet Cücük'ün cenaze namazına katılmak üzere sabah saatlerinde Ulu Camii'ne akın eden vatandaşlar, şehidi son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla camiye gelen Gaziantepliler, "Şehitler ölmez vatan bölünmez, şehidim hakkını helal et" sloganıyla adeta şehri inletti.
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in de katıldığı cenaze töreninde duygusal anlar yaşandı. Şehidin cenaze namazını Gaziantep Müftüsü İsmail Canbolat kıldırdı.

Şehit babası Cebbar Cücük ayakta durmakta zorluk çekti. Ön saflarda yer alan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, gözyaşlarını tutamadı.
Ulu Camii avlusu ve caddelerde saf tutan kalabalık, PKK terör örgütüne lanet okudu. Şehit Cücük, askerlerin omuzlarında cenaze arabasına götürüldü.

Cenaze götürülürken binlerce kişi, ellerinde Türk bayrağı ile "Hepimiz askeriz silah isteriz. Kahrolsun PKK" diyerek slogan attı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze töreni olaysız sona erdi. Şehidin cenaze namazına, Devlet Bakan Kürşad Tüzmen, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 5.Zırhlı Tugay Komutanı Şendoğan Karakuş, Gaziantep İl Jandarma Komutanı Ali Tapan, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

PİYADE ER VEDAT KUTLUCA KIRIKKALE'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'de şehit olan Piyade Er Vedat Kutluca, Keskin'de toprağa verildi.Şehir Piyade Er Kutluca'nın cenazesi öğle saatlerinde, Kırıkkale'den bayraklarla süslenmiş araçlardan oluşan konvoy eşliğinde Keskin Çarşı Camii'ne getirildi.

Bu sırada ailesi, evlerinde, komşularının ve diğer vatandaşların taziyelerini kabul etti.

Şehit Er Kutluca'nın annesi Gülhan Kutluca, sakinleştirici iğne ile ayakta durabilirken, babası Abidin Kutluca da sağlık görevlilerince kontrol altında tutuldu.Keskinli ve Kırıkkaleli vatandaşlar da sabah saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda toplandılar.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla terör örgütünü protesto eden vatandaşlar, ''Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir'', ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'', ''Askere uzanan eller kırılsın'' ''Kahrolsun PKK'' şeklinde sloganlar attılar.

Vatandaşlar, ''Üzülme Anne, hepimiz senin evladınız'', ''Hepimiz Mehmetçiğiz, hepimiz Vedat'ız'' yazılı dövizler taşıdılar ve terörü protesto ettiler.

Şehit Piyade Er Kutluca için öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına babası Abidin, kardeşi Ali Kutluca ve akrabalarının yanı sıra Sanayi ve Ticaret Bakanı Bakanı Zafer Çağlayan, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tuncer Aka, Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ATO Başkanı Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Keskin Kaymakamı Adem Yazıcı, Keskin Belediye Başkanı Yahya Uca Çelik, Kırıkkale milletvekilleri, askerler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Er Kutluca'nın ilköğretim öğrencisi olan kardeşi Kubilay Kutluca, namaz sürecince abisinin cenazesi başında bekledi ve tabutuna sarıldı.Şehit askerin annesi Gülhan Kutluca, kız kardeşleri Züleyha, Zehra ve Ceren Kutluca Cumhuriyet Meydanı'nda namazın bitmesini beklerken, vatandaşlarda terörü protesto eden sloganlar attılar.

Cenaze namazının ardından Şehit Er Kutluca'nın cenazesi, Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Buradaki askeri tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

DEDESİNİN YANINA DEFNEDİLDİ

Şehit askerin öz geçmişinin okunmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına Piyade Yüzbaşı Ekrem Yılmaz bir konuşma yaptı.

Yüzbaşı Yılmaz, Piyade Er Kutluca'nın 21 Ekim günü, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde vatanın bağımsızlığını ve bütünlüğünü korumak maksadıyla icra ettiği görev esnasında bölücü terör örgütüne mensup teröristlerle çıkan çatışma sonucu şehit olduğunu hatırlattı.

Silah arkadaşlarının, ailesinin üzüntüsünün büyük ve sınırsız olduğunu bildiklerini ifade eden Yüzbaşı Yılmaz, Allah'ın herkese nasip etmediği şehitlik mertebesinin her zaman ailesinin haklı gururu olacağını söyledi.Aziz Türk milletinin namusu ve şerefi, vatanın bölünmez bütünlüğü için Türk milletinin her bir ferdinin geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de canını feda etmeye seve seve daima hazır olacağını belirten Yüzbaşı Yılmaz, ''Çünkü Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, kahraman evlatlarının sayesinde sonsuza dek yaşayacaktır'' dedi.

Aileden, şehitleriyle övünmelerini isteyen Yüzbaşı Yılmaz, ''Şehidimizi bundan sonra Yüce Türk milleti bağrına basacaktır. Tanrı size sabırların en güzelini verecektir. İçinize akan gözyaşlarınız içinizi serinletecektir'' diye konuştu.

Daha sonra, Şehit Er Kutluca'nın cenazesi, kortej eşliğinde ilçe mezarlığındaki şehitliğe götürüldü.Şehit askerin cenazesi, Kore Savaşı'nda Gazi olan dedesi Bedrettin Kutluca'nın mezarı yanında defnedildi.

Cenaze töreni nedeniyle ilçedeki evler ve dükkanlar Türk bayraklarıyla donatılırken, bir çok dükkanın da kapalı olduğu görüldü.Şehir Er Kutluca'nın en son Ağustos ayında dağıtım izni için ailesinin yanına geldiği ve Ramazan Bayramı'ndan önce ailesini telefon ile arayarak görüştüğü öğrenildi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, cenaze törenin ardından beraberinde Vali ve garnizon komutanıyla birlikte şehit erin evine taziye ziyaretinde bulundular.

Öte yandan, Şehit Er Kutluca'nın halasının oğlu Astsubay Şuayip Sakallı'nın da 1996 yılında Gaziantep'in Islahiye ilçesinde şehit olduğu öğrenildi.

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ MUSTAFA UYSAL ANTALYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen terörist saldırıda 11 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın cenazesi, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Çardak köyünde binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Antalya'daki Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan alınan Şehit Uzman Çavuş Uysal'ın cenazesi, bayraklarla donatılmış çok sayıda araçtan oluşan konvoy eşliğinde Çardak köyüne götürüldü. Cenaze köy meydanına getirildiğinde, Antalya, Serik, Manavgat, Alanya, Akseki ve Gündoğmuş başta olmak üzere çevre ilçe ve köylerden, törene katılmak üzere gelenlerin sayısı yaklaşık 30 bine ulaştı.

Cenazeye katılımın yoğun olması nedeniyle cenaze töreninin köy mezarlığına yakın geniş bir arazide yapılması kararlaştırıldı. Tören nedeniyle köye gelenler yüzünden köy yolunun yaklaşık 12 kilometrelik bölümü tamamen araçlarla doldu ve yol ulaşıma kapandı. Kalabalık yüzünden, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel törenin ardından Orman Bölge Müdürlüğüne ait bir helikopterle köyden ayrıldı.

Cenaze törenine, Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın eşi Meral Uysal, oğlu Hüseyin (11), kızı Beyza (14), annesi Nefise Ünal, akrabaları, köylüler, Vali Alaaddin Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Hava Meydan Komutanı Hava Albay Vasıf Yüceliş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Abdullah Aşık, Merkez Komutanı Albay Salih Taluer, askeri erkan, kamu kurumlarının yöneticileri ve binlerce vatandaş katıldı. Cenaze, ilk olarak, şehit Uysal'ın annesi Nefise Ünal'ın evinin önüne getirildi. Daha sonra cenaze, köy dışındaki arazide hazırlanan tören alanına götürüldü. Burada şehit Uysal'ın eşi Meral, çocukları Beyza ve Hüseyin tabuta sarılarak ağladılar ve şehidin fotoğrafını öptüler. Meral Uysal, yetkililere, ''Onu 43 gündür görmedim. Ne olur son bir kez yüzünü göreyim'' dedi. Askeri yetkililer ise cenaze defnedilirken yüzünü gösterebileceklerini söyleyerek, Meral Uysal'ı teskin etmeye çalıştılar. Çocuklar tabutun başında beklerken yakınları birbirlerine, ''Asla ağlamayalım ve şerefsizleri sevindirmeyelim'' dediler.

Şehit Mustafa Uysal'ın annesi Nefise Ünal da Merkez Komutanı Albay Salih Taluer'e sarılarak, ''Oğlumu bu vatana verdim. başımız dik'' diyerek gözyaşı döktü. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak'ın eşi Demet Altıparmak da şehidin yakınlarına başsağlığı dilerken gözyaşı döktü.

Tuğgeneral Atakan Altıparmak, çatışmanın meydana geldiği bölgede kendisinin de 1994 yılında görev yaptığını belirterek, ''Orası arazi şartları bakımından kötü bir yer. Şehidimize rahmet diliyorum'' dedi.

JANDARMA KOMUTANININ KONUŞMASI

Şehidin cenazesinin musalla taşına konulmasından sonra konuşan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Abdullah Aşık, şehit Uysal'ın, Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasındaki Dağlarca bölgesinde emniyet görevi icra ederken, 21 Ekim gecesi Irak'ın kuzeyinden sızan eli kanlı PKK terör örgütü üyelerince yapılan hain saldırı sonucu 11 arkadaşıyla birlikte kanının sonu damlasına kadar mücadele ettikten sonra, ettiği yemine sadık kalarak şehit düştüğünü bildirdi.

Bölücü terör örgütünün bu yıl içinde verdiği kayıplar nedeniyle oluşan karamsarlık ve ümitsizliği ortadan kaldırmak maksadıyla son günlerde saldırılarını artırma gayreti içine girdiğini ifade eden Kurmay Albay Aşık, şöyle konuştu:

''Ancak bölücü terör örgütü mensuplarına 'Eylemlerinizi artırın' diye talimat veren ve akıl verenler de dahil olmak üzere, terör örgütüne destek verenler ve beyni yıkanmış teröristler amaçlarıma hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Ulaşamayacaklarını anladıklarında ise çok geç kalmış olacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milletin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri dağda tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadeleye devam edecektir. Hiçbir saldırı, pusu ve haince eylem, bizi bu kararlılığımızdan döndüremeyecektir. Azim ve kararlılığımız her bir olaydan sonra daha da artacaktır. Terörle birlikte yaşamaya alışmadık, alışmayacağız.''

Şehit ailesine de seslenen Kurmay Albay Aşık, şunları kaydetti:

''Acımız sonsuzdur. Bu acı sizler gibi çocuğundan yaşlısına her bir ferdin yüreğini dağlamıştır. Canınız kadar sevdiğiniz gözünüzün nurunu, kahraman oğlunuzu, eşinizi, babanızı bu vatan için şehit verdiniz. Ulu Önder Atatürk'ün, 'Arkadaşı hemen önünde şehit oluyor, kendisi de çok geçmeden şehit olacağını bildiği halde tereddüt etmeksizin onun yerini alıyor' diye ifade ettiği Çanakkale kahramanları gibi üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri hiçbir zaman kendisini unutmayacaktır. Çünkü bu cennet vatanda bağımsız ve özgür yaşayabiliyorsak yarınlarımıza umutla bakabiliyorsak, şanlı bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa bunu aziz şehitlerimize borçluyuz. Başınız hep dik olsun. Yüce Türk milleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri sizi asla unutmayacak, bağrına basacaktır. Gururunuzu gelecek nesillere taşıyacaktır.''

Kurmay Albay Aşık'ın konuşması sırasında vatandaşlar, ''Türkiye sizinle gurur duyuyor'' sloganları attılar.

Kurmay Albay Aşık, konuşmasının sonunda, şehit Uzman Çavuş Mustafa Uysal'a hitaben, ''Sana söz veriyoruz ki bu hain saldırıyı gerçekleştirenlerin bir kısmı zaten gerekli cevabı almış, diğerleri de en kısa sürede alacaktır. Bu şanlı bayrak altında rahat uyu. Bizler senin bıraktığın bu bayrağı daha yükseklere çıkarmaya, emanetlerini korumaya söz veriyoruz. Ruhun şad, mekanın cennet olsun'' diye konuştu. Şehit Uysal'ın cenazesi, kılınan namazın ardından gözyaşları arasında defnedildi. Cenaze toprağa verilirken, ihtiram takımı saygı atışı yaptı. Törene katılan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine sloganlar attılar. Tören sırasında, Türk Hava Kurumu'na ait tek motorlu bir uçak alan üzerinde uçtu.

(AJANSLAR)