kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

RTÜK'ten Hakkari'deki saldırıyla ilgili yayınlara yasak

Yeni Haber
Hakkari'de meydana gelen terörist saldırılarla ilgili radyo ve televizyon yayınlarına yasak getirildi. Yasak kararı RTÜK tarafından radyo ve televizyon kuruluşlarına duyuruldu.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek imzasıyla bugün Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na gönderilen yazıda, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili radyo ve televizyon yayınlarının durdurulması istendi.

Bakan Çiçek'in imzasıyla gönderilen yazıda şöyle denildi:

"21 Ekim 2007 tarihinde Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili olarak; kamu düzenini ve halkın moral değerlerini olumsuz etkileyen, güvenlik güçlerine dönük zaaf imajı yayan, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen radyo ve televizyon yayınlarının, toplumsal sorumluluğa ve duyarlılığa uygun yayın anlayışı temelinde, güvenlik güçlerinin moral değerlerinin yüksek tutulması, toplumsal psikolojinin olumsuz etkilenmemesi ve çocukların ruh sağlığının korunması amacıyla 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunun 25. maddesi gereğince durdurulması uygun görülmüştür."
Söz konusu yasanın "Yayınların Men Edilmesi" başlıklı 25. maddesi, "Yargı kararları saklı kalmak kaydıyla yayınlar önceden denetlenemez ve durdurulamaz. Ancak, milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde yahut kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması kuvvetle ihtimal dahilinde ise Başbakan veya görevlendireceği bakan yayını durdurabilir" hükmünü taşıyor.

(ANKA)